Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT/CFO: Emission giver mulighed for at reagere på vækstmuligheder

25/5 06:35

NKT har planer om at gennemføre en langt mindre kapitalrejsning, end selskabet ellers havde mandat til.

Det står klart onsdag, hvor nyheden også blev taget godt imod af investorerne, der i dagens løb sendte aktien op med 8,3 pct. til 397,80 kr.

Efterfølgende har ledelsen uddybet beslutningen, der skyldes flere elementer - herunder et samarbejde med den svenske regering, der har været med til at sikre lokationen for en ny fabrik i Karlskrona samt med det svenske eksportkreditagentur, EKN.

Hertil er situationen lige nu den, at der er efterspørgsler efter kabler, og det stiller NKT godt i dialogen med kunderne, oplyser virksomheden på en telekonference onsdag eftermiddag.

Her understreger finansdirektør Line Andrea Fandrup også, at selskabet ikke gennemføre en kapitalrejsning i den størrelsesorden, der eller var mulighed for.

- Den endelige størrelse vil blive afgjort af markedet, siger hun.

- Det her giver og mulighed for at reagere på vækstmuligheder, lyder det videre.

Onsdag meddelte kabelkoncernen, at de har planer om en aktieemission på 350 mio. euro, samtidig blev sløret løftet for investeringsplaner og målsætninger for de kommende år.

Emissionen sker som en rettet emission med fortegningsret.

- Det gør vi for at favorisere eksisterende aktionærer, siger finansdirektøren.

NKT havde bemyndigelse til en langt større kapitalrejsning, og efter at koncernen for nyligt fik blokeret frasalget af NKT Photonics til en japansk køber, havde investorerne frygtet en endnu større kapitalrejsning end den planlagte, som i dansk regning er på 2,6 mia. kr.

- 350 mio. euro er væsentligt mindre, end investorerne havde frygtet. Det er der slet ingen tvivl om, siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet til MarketWire.

.\\˙ MarketWire