Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Jefferies: Ny kapitalplan kan løfte aktien

25/5 06:35

GN har onsdag aften atter annonceret en plan, der skal skaffe kapital til selskabet, som er tynget af gæld efter købet af Steelseries tilbage i 2021.

Og i modsætning til den plan om en kapitalforhøjelse på op mod 7 mia. kr., som koncernen fremlagde tidligere i år og senere skrottede efter kritik fra aktionærerne, vil den nye ikke i samme omfang betyde, at koncernen skal gå med hatten i hånden til aktionærerne.

- Selv om der er en vis udvanding, bør denne opdatering fjerne en betydeligt skygger over aktien, og aktien bør efter vores mening reagere positivt på nyhederne, hedder det derfor i en kommentar fra finanshuset Jefferies.

Planen er at sælge op mod 17,3 mio. nye og eksisterende aktier i en rettet emission, fremgår det af en meddelelse fra selskabet onsdag eftermiddag. Med dagskursen på 167,05 kr. per aktie kan det indbringe op mod 2,9 mia. kr.

GN har gæld for 7 mia. kr., der forfalder til betaling i 2024. Salget af de nye aktier skal bruges til det formål, men koncernen vil desuden udstede ny gæld for 2,1 mia. kr., foretage frasalg af aktiver for 1-2 mia. kr. samt finde resten af midlerne via den frie pengestrøm fra driften.

Resultatet af emissionen ventes at blive offentliggjort senere onsdag.

.\\˙ MarketWire