Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Sydbank: Løfter anbefalingen til "køb" efter ny kapitalplan

25/5 12:51

Sydbank ser GN's nye kapitalplan som værende positiv, og på den baggrund hæver banken sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold".

- Vi ser positivt på annonceringen af planen for kapitalstrukturen. Med den annoncerede plan for nedbringelse af gælden og den gennemførte aktieemission er en stor del af den mørke sky, der har hængt over GN-aktien i vores optik forsvundet, skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i et analysenotat.

GN gennemførte onsdag aften og natten til torsdag allerede første del af kapitalplanen med et salg af nye og eksisterende aktier for samlet godt 2,75 mia. kr.

Selskabets kapitalplan lyder ud over aktiesalget på nyoptaget gæld på 2,1 mia. kr. samt et salg af aktiver på 1-2 mia. kr. Endelig skal selskabets egen generering af frie pengestrømme være med til at fjerne den sidste del af gældsbjerget.

GN har desuden i sin refinansiering af gældsforpligtelserne erstattet den store klump gæld, der stod til at udløbe i 2025, med en ny facilitet, der udløber året efter.

- Selv om den annoncerede plan ikke løser hele GN's gældssituation med et trylleslag, er det efter vores vurdering et stort skridt i den rigtige retning og en solid genvej til selskabets langsigtede målsætning om 1-2 gange nettorentebærende gæld/EBITDA, skriver Søren Løntoft Hansen.

GN-aktien stiger torsdag med 9,5 pct. til 182,90 kr. efter annonceringen af planen og det gennemførte aktiesalg, der ellers skete med en rabat på 4,2 pct.

.\\˙ MarketWire