Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

KORR: Freetrailers omsætning vokser men driften halter - forventninger nedjusteres

25/5 15:46

KORR: 2. afs: 30 mio. rettet til 3 mio.

Freetrailer, der udlejer trailere og ladcykler i samarbejde med blandt andet IKEA , Silvan , ILVA og Føtex, havde en vækst i omsætningen i tredje kvartal på 10 pct. i forhold til perioden sidste år til 17 mio. kr.

Driftsresultatet, EBITDA, var på negative 1,8 mio. kr. mod et plus på 1,9 mio. kr. i tredje kvartal sidste år. Det skyldes engangsomkostninger til omstrukturering samt valutakursudvikling på samlet minus 3 mio. kr., oplyses det.

Freetrailer vil nu ændre på strategien for trailersalget, da de kan holde længere end hidtil antaget. Og det vil på længere sigt give en bedre driftsøkonomi.

- Efter en gennemgang af levetid og holdbarhed på vores udlejningsprodukter, har vi strategisk valgt at forlænge den driftsmæssige levetid af vores trailere, således at trailerne er aktive i en længere periode for udlejning frem for den nuværende praksis, hvor trailere blev solgt til tredje part, når trailerne kun var 2-4 år gamle, fremgår det af regnskabet.

Det vil betyde en negativ éngangseffekt i niveauet 2 mio. kr. i 2022/23, da vi i modsætning til tidligere år ikke i større omfang gennemfører salg af brugte trailere i perioden 1/1 til 30/6.

Derfor skrues der også ned for forventningerne til omsætning for 2022/23 til 74-77 mio. kr. mod før 76-80 mio. kr. EBITDA forventes i niveauet 8-10 mio. kr. mod tidligere ventet 10-13 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det, at Freetrailer ser "positive takter for aktivitetsniveauet i Q4, som traditionelt er højsæson":

- Vi venter at være tilbage på vækstrater over 20 pct. i omsætning. April var med 87.898 udlejninger den bedste måned nogensinde i Freetrailer. Samlet set var antal udlejninger 22,3 pct. bedre i april end samme periode sidste år, skriver selskabet.

.\\˙ MarketWire