Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Citibanks danske afdeling får påbud: Finanstilsyn ser høj risiko for hvidvask

25/5 16:19

Der er høj risiko for, at en del af aktiviteterne i den danske afdeling af Citibank kan blive brugt til hvidvask, og det har givet anledning til række påbud fra Finanstilsynet.

Det fremgår af en inspektionsredegørelse fra Finanstilsynet, der er udsendt torsdag eftermiddag. Tilsynet var forbi filialen tilbage i november 2022.

- På baggrund af filialens forretningsprofil vurderer Finanstilsynet, at filialen har en mellem til høj risiko for at blive brugt til hvidvask og terrorfinansiering. Dette skyldes blandt andet filialens corporate banking aktiviteter, hvor risikoen for hvidvask kan være høj, lyder det i forbindelse med redegørelsen.

Filialen har efter inspektionen blandt andet fået påbud om at vurdere alle risici for, at filialen kan blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme. Filialen har også fået påbud om at sikre, at den i forbindelse med oprettelse af kundeforhold indhenter tilstrækkelige kundekendskabsoplysninger i overensstemmelse med hvidvaskloven.

Citibank beskrives i redegørelsen som er en global bank, der har en mindre filial i Danmark, der er en del af bankens europæiske enhed. Den europæiske enhed er Citibank Europe plc med hovedsæde i Dublin, Irland.

Filialen udbyder almindelige banktjenester såsom indlån, betalingstjenester og pengeoverførsel til store virksomheder, som har afdelinger eller hovedkontor i Danmark, skriver Finanstilsynet.

.\\˙ MarketWire