Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Internationale aviser med Nvidia, Tiktok og Sony

26/5 06:32

FINANCIAL TIMES (FT.COM)

NVIDIA PÅ VEJ MOD 1000 MIA. DOLLAR KLUBBEN DA AI-INTERESSE PRESSER CHIPAKTIERNE OP

Nvidias massive salgsprognose har sat virksomheden på kurs mod at blive den første chipproducent, der bliver vurderet til mere end 1000 mia. dollar. Den blomstrende efterspørgsel efter kunstige intelligens-processorer pressede halvlederaktierne markant op torsdag. (NVIDIA RACES TOWARDS $1TN CLUB AS AI FRENZY DRIVES CHIP STOCKS HIGHER)

LUFTHANSA VIL BETALE 325 MIO. EURO FOR 41 PCT. AF ITALIENS NATIONALE FLYSELSKAB

Lufthansa overtager 41 pct. af aktierne i italienske ITA Airways, der er efterfølgeren til det nu insolvente nationale italienske flyselskab Alitalia. Det tyske flyselskab betaler 325 mio euro for andelen, mens det italienske økonomiministerium skyder yderligere 250 mio. i det italienske selskab. (LUFTHANSA AGREES TO PAY €325MN TO TAKE 41% IN ITALY’S FLAG-CARRIER)

ILLUMINA-FORMAND VÆLTET EFTER KAMP MED CARL ICAHN

Illuminas aktionærer har stemt for at afsætte selskabets formand, John Thompson, og godkendt Andrew Teno, der er nomineret med støtte fra aktivistinvestor Carl Icahn efter et voldsomt slagsmål. (ILLUMINA CHAIR OUSTED IN PROXY BATTLE WITH CARL ICAHN)

WALL STREET JOURNAL (WSJ.COM)

STORE DETAILHANDLERE I SALGSNEDTUR DA KUNDER TYNGES AF INFLATION

De fleste kunders budgetter er fortsat under pres, og de store detailhandlere som Kohl's, Costco, Lowe's fortsætter med at tilpasse sig. Inflationen tynger amerikanerne på tværs af indkomstniveauer. (KOHL’S, COSTCO, LOWE’S SALES SLUGGISH AS SHOPPERS PULL BACK)

TIKTOK TESTER EGEN AI-CHATBOT KALDET TAKO

Tiktok tester en chatbot drevet af generativ kunstig intelligens. Funktionen er drevet af en tredjeparts chatassistent og er designet til at gøre det nemmere at finde underholdende og inspirerende indhold på TikTok. (TIKTOK IS TESTING ITS OWN AI CHATBOT CALLED TAKO)

DISH I FORHANDLINGER OM SALG AF MOBILABONNEMENTER GENNEM AMAZON

Dish Network forhandler om at sælge mobilabonnementer for sin kommende mobiltelefontjeneste gennem Amazon. En aftale kan give teleselskabets 5G-udrulning en kritisk livline. (DISH IN TALKS TO SELL WIRELESS PLANS THROUGH AMAZON)

THE TIMES (THETIMES.CO.UK)

ELI LILLY SÆTTER LONDONS LABORATORIEPLANER I BERO

Den amerikanske medicinalgigant Eli Lilly har suspenderet en potentiel investering i Storbritannien på grund af landets "kvælende forretningsmiljø". Koncernen havde planer om at investere i laboratoriefaciliteter, men den har sat planerne for London i bero, fordi Storbritannien "ikke inviterer til investeringer på nuværende tidspunkt". (DRUGS GIANT HITS OUT AT ‘STIFLING’ UK)

FRANKFURTER ALLGEMEINE (FAZ.NET)

TEMPOET FOR INVESTERINGER I GRØN ENERGI TRUER MED AT FLADE UD

Globale investeringer i grønnere energisystemer forventes at nå op på 1740 mia. dollar i år ifølge Det Internationale Energiagentur. De vigtigste drivkræfter er vedvarende høje investeringer i produktion af vedvarende energi fra vind og sol. Men investeringsvæksten i "grøn" energi truer med at bremse op. (INVESTITIONSTEMPO IN GRÜNE ENERGIE DROHT ABZUFLACHEN)

THE JAPAN TIMES (JAPANTIMES.CO.JP)

SONY ØJNER EKSPANSION I BILLEDSENSORFORRETNING

Sony Group planlægger at ekspandere den voksende smartphonekamera-forretning med en udvidelse af billedsensorfabrikken i Kumamoto Prefecture. Selskabet, som blandt andet er leverandør til Apples iPhones, er i forhandlinger om at erhverve 27 hektar til udvidelse den eksisterende fabrik. (SONY EYES FACTORY EXPANSION IN KUMAMOTO, AIMING TO GROW IMAGE-SENSOR BUSINESS)

SOUTH CHINA MORNING POST (SCMP.COM)

ALIBABA IMØDEGÅR SPEKULATION OM JOBREDUKTIONER OG LOVER AT ANSÆTTE 15.000 I ÅR

Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba Group har afvist spekulationer om planlagte masseafskedigelser og lovet at ansætte 15.000 nye medarbejdere i 2023 efter medierapporter om nedlæggelse af 7 pct. af jobbene i cloud-enheden. (ALIBABA MOVES TO QUASH JOB CUTS SPECULATION, PLEDGING TO HIRE 15,000 ACROSS ITS BUSINESS IN 2023)

.\\˙ MarketWire