Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, GN og Mærsk

26/5 06:32

BØRSEN

KINESISKE KAMERAER HOLDER ØJE MED OS

Mens USA og Storbritannien har nedlagt forbud mod køb af kameraer fra kinesiske Hikvision, der er delvist ejet af den kinesiske stat, har Vejdirektoratet netop købt 170 nye overvågningskameraer fra selskabet. Hikvision har også har leveret kameraer, der overvåger danske politistationer og militære anlæg. (Forside, side 6-8)

NYT HUMMEL-MÅL PÅ 4 MIA. KR. TRODS ØKONOMISK URO

Hummels indkøring af nyt robotlager kostede dyrt og gav sidste år Stadil-familiens sportsselskab stort underskud på 76 mio. kr. Men trods et generelt stadig usikkert makroøkonomisk billede og en recession på sit klart største marked, Tyskland, venter iselskabet fortsat øget salg - og et begrænset positivt resultat på bundlinjen. (Side 2)

GN'S TOPCHEF ER I MÅL MED DEN NÆSTBEDSTE LØSNING FOR FINANSIERING

GN er i mål med den næstbedste løsning for finansieringen af selskabet. Det sikrer ro om driften og skaber plads til, at ledelsen igen kan fokusere på af drive forretningen og i mindre grad på den enorme gæld i selskabet. (Side 4)

NY REDERIFORMAND VIL KÆMPE FOR GRØNNE BRÆNDSTOFFER I EU

EU bliver i øjeblikket fravalgt til fordel for amerikanske grønne brændstoffer på grund af massiv statsstøtte i USA. Men den kamp må ikke tabes, og Danske Rederiers nye formand vil arbejde for, at EU ikke taber muligheden for at blive fremtidens grønne kraftcentrum på gulvet. (Side 12)

RYGTERNE OM LOKALBANKERNES DØD ER OVERDREVET

Torsdag mødtes medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter i Aalborg. Der bliver stadigt færre, men lokalbankerne har succes hos bankkunderne. (Side 18)

SALLING GROUP LUKKER DISCOUNTKÆDE EFTER OTTE MÅNEDERS AFPRØVNING

Salling Groups discountsats, der var et modsvar til den høje inflation, bliver nu lukket ned. Kæden Basalt nåede op på otte aktive butikker. (Side 24)

MASSIV AI-AKTIEOPTUR EFTER CHIPKÆMPEN NVIDIAS REGNSKAB

Investorerne flokkes om aktier eksponeret mod AI-teknologien efter uventet stærkt regnskab fra Nvidia, der i forvejen var årets mest stigende aktie i det amerikanske S&P 500-indeks. (Side 34)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK GÅR I KØDET PÅ DR EFTER LÆGEFORMANDS ANGREB

I et DR-program fortalte lægeformand Bolette Friderichsen om sin oplevelse med Novo Nordisk. Medicinalgiganten føler sig dårligt behandlet og beskylder Danmarks Radio for ukritisk at fremsætte grove anklager mod dem. (Forside, side 6-7)

SKRAPPE LOVE OM KUNSTIG INTELLIGENS KAN LUKKE CHATGPT I EUROPA

Selskabet bag ChatGPT udelukker ikke, at det kan blive nødvendigt at trække sig ud af Europa, hvis EU's kommende regulering af brugen af kunstig intelligens bliver for svær at opfylde. Det italienske datatilsyn bebuder bred undersøgelse af ChatGPT's konkurrenter. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NOVOS SUPERMOLEKYLE MINDSKER MÅSKE TRANGEN TIL NIKOTIN OG ALKOHOL

Potentialet i Novo Nordisks molekyle bag Semaglutid, der bruges til behandling af diabetes og svær overvægt, synes at være tæt på uendeligt. Det ser ud til også at kunne mindske afhængighed af stimulanser som nikotin, alkohol og kokain. (Forside, side 6-7)

MILLIONTAB I HUMMEL

Etablering af et nyt logistikcenter for at håndtere fremtidens vækst har kostet Hummel dyrt. Investeringen kan ses direkte i et nyt årsregnskab med millionunderskud trods omsætningsrekord. (Side 8)

FUNDAMENTET SLÅR REVNER UNDER DANISH CROWN

En alarmerende svag konkurrenceevne får råvaregrundlaget til at smuldre under slagterikoncernen Danish Crown. Ledelsen kæmper for at rette op på flagskibet i den danske slagteribranche. Hundredvis af medarbejdere er fyret, og hele fabrikker er lukket. (Side 10-11)

MÆRSK ADVARER MOD AT PRESSE KINA

Topchef i A.P. Møller-Mærsk Vincent Clerc er bekymret over konflikten mellem Vesten og Kina. Vestens hårde kurs over for Kina kan risikere at forværre forholdet og i værste tilfælde skubbe på en kinesisk invasion af Taiwan. (Side 12)

SVAGHEDSTEGN I TYSK ØKONOMI VARSLER EN OPBREMSNING I RESTEN AF EUROPA

Afmatningen i den tyske økonomi, der er Danmarks næststørste eksportmarked, bliver dybere. Nye tal torsdag viser et fald i det tyske bruttonationalprodukt på 0,3 pct. i første kvartal. Dermed er Tyskland i recession. (Side 15)

.\\˙ MarketWire