Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forbrugerpriser i Tokyo viser let vigende men fortsat høj inflation

26/5 06:34

Forbrugerpriserne i Tokyo viser fortsat høj - men vigende inflation - i maj, og prisstigningerne er samtidig lidt mindre end ventet, omend niveauet fortsat er langt højere end den japanske centralbanks målsætning.

Det fremgår af data fra de japanske myndigheder fredag morgen, der indikerer et relativt fortsat højt prispres i hele landet, da priserne i Tokyo er ledende for den samlede japanske inflation.

Forbrugerpriserne i Tokyo steg 3,2 pct. på årsbasis i maj, mens analytikernes bud lød på 3,4 pct.

Måneden før noteredes en prisstigning på 3,5 pct.

Forbrugerpriserne i Tokyo opgjort eksklusive friske fødevarer steg 3,2 pct. i maj mod analytikernes estimerede 3,4 pct. og efter en stigningstakt på 3,5 pct. den foregående måned.

Trækkes energi også ud af priserne, var der tale om en stigning i forbrugerpriserne i Tokyo på 3,9 pct., hvilket også var analytikernes bud, efter en stigningstakt på 3,8 pct. måneden før.

Den japanske inflation er stort set steget konstant siden udgangen af 2020, og har over det seneste pr ligget over den japanske centralbanks mål på 2 pct. for forbrugerpriserne opgjort eksklusive friske fødevarer.

.\\˙ MarketWire