Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-rival ser svagere resultater resten af året

26/5 17:58

Den franske shippingkoncern CMA CGM melder om "ekstremt solide" tal for første kvartal trods markant tilbagegang i forhold til samme kvartal sidste år.

Men første kvartal ser også ud til at blive det bedste af årets fire kvartaler, da normaliseringen af fragtmarkedet fortsætter.

Det oplyser Mærsk-rivalen fredag eftermiddag i sit regnskab for første kvartal. Et kvartal som bød på et fald i omsætningen på 30,2 pct. til 12,7 mia. dollar og et fald i driftsresultatet, EBITDA, på 61,3 pct. til 8,9 mia. dollar.

I forhold til udsigterne fremhæves, at de makroøkonomiske prognoser for 2023 forudser moderat global BNP-vækst i løbet af året i lyset af inflationspres, som trækker forbruget ned i OECD-landene.

- Dette kan dog eventuelt stabiliseres senere på året. Ikke desto mindre ventes ny fragtkapacitet, der bliver leveret i de kommende kvartaler, at fortsætte med at presse raterne på containerfragt.

- I dette miljø forventes første kvartal at blive årets bedste kvartal, da koncernens finansielle resultater fortsætter med at bevæge sig tilbage mod det normale, skriver CMA CGM i regnskabet.

.\\˙ MarketWire