Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-aktien sendt ned fra start - pengene bevæger sig væk fra medicial-aktier i Europa

2/6 11:05

Novo-aktien bliver fredag sendt mærkbart ned og får trukket hele det danske eliteindeks med.

Novo falder fredag formiddag 2 pct. til 1076,60 kr.

Der ligger ikke umiddelbart noget selskabsspecifikt nyt bag Novos fald, men Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, hæfter sig ved, at sundhedsaktierne som den eneste sektor falder i Europa i ellers positive markeder.

- Der bliver helt sikkert flyttet nogle penge ud af health care og over i noget mere cyklisk. Der er ikke mig bekendt noget selskabsspecifikt ude om Novo, men det ser da lidt voldsomt ud, siger Martin Munk.

Han bemærker, at Novos amerikanske notering også faldt torsdag, men at kursfaldet her var en del mindre end dagens aktuelle fald.

Desuden er der nyt om receptudviklingen i USA, hvor udskrivningen af recepter på Novos vægttabsmiddel, Wegovy, er faldet. Der er tale om et dyk i antallet af nye recepter på startdosen på 0,25 milligram Wegovy til 27.690 i sidste uge fra 41.730 ugen før, viser tal fra Symphony Health.

- Det er startdosen, der reduceres, og det kommer nok ikke som en overraskelse, set i lyset af udmeldingerne fra Novo i forbindelse med kvartalsregnskabet. Jeg vil på den anden side heller ikke udelukke, at der er nogle investorer, der havde håbet, at Novo underspillede lidt, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, over for MarketWire.

Novo meddelte i forbindelse med sit kvartalsregnskab i starten af maj, at efterspørgslen efter Wegovy har været så voldsom, at selskabet nu midlertidigt reducerer adgangen til startdoser med cirka 50 pct. på det amerikanske marked.

Ifølge Martin Munk fra Jyske Bank kan recepttallene være med til at spille investorerne et pus.

Foruden Novo ligger også Genmab nede fredag. Her falder aktien 1,4 pct.

På sektorniveau falder sundhedsaktierne i det brede europæiske Stoxx 600 0,1 pct. Her står Novo bag det største fald.

Det samlede Stoxx 600 stiger 0,7 pct.


.\\˙ MarketWire