Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted laver stort irsk partnerskab om havmøller og brint

2/6 12:15

Energiselskabet Ørsted har indgået et partnerskab med Irlands førende energiselskab, ESB, om udvikling af en havvindmølleportefølje omkring den grønne ø.

Det fremgår af en meddelelse fredag middag.

- Med aftalen, som er Irlands mest ambitiøse partnerskab til dato, bliver Ørsted 50/50-partner i en portefølje af udviklingsprojekter inden for havvind ud for Irlands kyst. Samarbejdet kan potentielt udmøntes i op til 5 GW vedvarende energi samt tilhørende projekter inden for vedvarende brint. Det første af projekterne forventes at deltage i den næste irske havvindauktion, ORESS 2.1, skriver Ørsted.

Irland har ifølge det danske selskab et havområde, der er mere end ti gange så stort som landarealet, og det gør landet ideelt til udvikling af havvindmølleprojekter.

- Vi har allerede en stærk irsk portefølje inden for landvind og glæder os til sammen med ESB også at komme i gang med det irske havvindmarked. ESB bragte i sin tid elektriciteten til Irland og spiller i dag en vigtig rolle i forhold til at nå en nettoudledning på nul, siger Duncan Clark, der er landechef for Irland og Storbritannien hos Ørsted, i meddelelsen.

Den irske regering har en målsætning om at få installeret 7 GW i havvindkapacitet frem mod 2030 og på sigt opnå en nettoudledning på nul.

.\\˙ MarketWire