Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsteds udbyttebetalinger kan blive sløjfet spår storbank

2/6 12:44

Ørsteds kapitalstruktur vil være i fokus, når selskabet holder kapitalmarkedsdag i London den 8. juni, vurderer Danske Bank i en optakt til mødet.

Banken venter, at Ørsted vil annoncere et nyt mål for sine investeringer på svimlende 500 mia. kr. i perioden 2023 til 2030.

Og det er mere end Ørsted har at gøre godt med, når man akkumulerer selskabets frie pengestrømme i perioden, vurderer banken, der dog venter, at Ørsted har andre muligheder for at rejse pengene.

- Derfor venter vi, at Ørsted vil stoppe med at betale udbytte i det mindste til frasalgene er taget til.

- Frem mod 2030 estimerer vi potentielle indtægter fra frasalg af ejerandele (farm-downs) på mindst 225 mia. kr. Derfor vurderer vi, at Ørsted ikke skal udstede yderligere egenkapital til finansiering af sin vækst, lyder det i optakten.

Bankens estimat for investeringer frem mod 2030 på 500 mia. kr. er baseret på, at Ørsted holder fast i sin målsætning om at have installeret en samlet kapacitet vedvarende energi på 50 gigawatt i 2030.

Danske Bank fastholder sin anbefaling "køb" af Ørsted med et kursmål på 740 kr.

.\\˙ MarketWire