Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/strateg: Forvent ikke voldsomme renteløft trods stærke jobtal

2/6 14:53

Det amerikanske arbejdsmarked viser fortsat ingen tegn på svaghed, selv om den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har hævet renterne voldsomt over det seneste halvandet år.

Og selv hvis centralbanken - mod forventningen før jobtallene - skulle finde anledning til endnu et renteløft i juni, vil det ikke være startskuddet til endnu en hård omgang stramninger.

Sådan lyder vurderingen fra Mikael Olai Milhøj, der er chefstrateg hos Sterna Capital Partners.

- Selv hvis der kommer en renteforhøjelse mere, så ændrer det ikke på, at vi er nået til afslutningen på de pengepolitiske stramninger for denne gang. Endnu en renteforhøjelse vil mere være en finjustering end et tegn på en perlerække af nye renteforhøjelser, skriver han i en kommentar.

- Når mange ledende inflationsindikatorer peger pænt nedad, og der stadig er recessionsadvarselslamper, der lyser rødt, så giver det mening for den amerikanske centralbank at stoppe og se tiden lidt an, uddyber han.

Arbejdsmarkedsrapporten viste en jobskabelse på 339.000 uden for landbruget i maj, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en vækst på 195.000.

Til gengæld steg arbejdsløsheden mere end ventet, da den voksede til 3,7 pct. fra 3,4 pct. i april. Her havde økonomerne ventet en mindre stigning til 3,5 pct.

Samtidig viste timelønningerne også en mindre stigningstakt end ventet, da de steg med 4,3 pct. på årsbasis i maj mod et ventet løft på 4,4 pct.

.\\˙ MarketWire