Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank venter at betale "mindst" 50 mia. i udbytte over fire år

7/6 07:59

Danske Bank har i sinde at genoptage udbetalingen af udbytte til aktionærerne i forbindelse med bankens regnskab for første halvår af 2023.

For perioden 2023 til og med 2026 venter Danske Bank at betale "mindst" 50 mia. kr. tilbage til aktionærerne i udbytte.

- I perioden 2023-2026 forventer vi et samlet udbyttepotentiale på mindst 50 mia. kr. baseret på den øvre del af spændet af vores udbyttepolitik, oplyser Danske Bank i sin nye strategi Forward '28.

For perioden har Danske Bank ambitioner om yderligere kapitaludlodning alt afhængig af bankens kapitalgrundlag og markedsforholdene.

- Som følge heraf er det bankens hensigt at genoptage udbetalingen af udbytte i forbindelse med offentliggørelsen af delårsrapporten for første halvår, fremgår det videre.

Størrelsen på udbyttet vil være baseret på resultatet i første halvår. Målet er et udbytte i den øvre del af spændet på 40-60 pct. af resultatet.

- Danske Bank er fast besluttet på at levere værdi for aktionærerne, og vi forventer på baggrund af det gode forretningsmæssige momentum, vi ser, at have et væsentligt udbyttepotentiale, siger finansdirektør i Danske Bank Stephan Engels.

Udbetalingen af udbytte er med forbehold for bestyrelsens beslutning og på grundlag af en vurdering af bankens kapitalforhold ved slutningen af første halvår, noteres det.

.\\˙ MarketWire