Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank vil skære heftigt i omkostninger og øge forrentning af egenkapital

7/6 08:06

Danske Bank skal have løftet indtjeningen og bragt sin omkostningsprocent ned i de kommende tre år frem mod 2026.

Det fremgår af børsmeddelelse onsdag morgen, hvor banken offentliggør sin nye strategi "Forward '28" og nye finansielle målsætninger for 2026.

Til den tid skal egenforrentningen nå op på 13 pct., mens omkostningerne som andel af indtægterne skal reduceres til omkring 45 pct.

De gamle mål for 2023 lød på en langsigtet forretning af egenkapitalen på 8,5-9 pct. og en omkostningsprocent i midten af 50'erne.

- Vi skifter gear og øger vores strategiske og finansielle ambitioner markant. Vi fortsætter med at accelerere vores forretningsmæssige momentum i alle dele af forretningen, understøttet af klare mål for vækst og lønsomhed, siger Carsten Egeriis, administrerende direktør i Danske Bank.

Han peger på, at banken samtidig vil øge sine investeringer i digitale platforme, ekspertrådgivning og bæredygtighed og fokusere på de områder, hvor den ser de bedste muligheder for lønsom vækst. Samlet vil banken årligt øremærke investeringer på 4 mia. kr. mod i dag 3 mia. kr. til forbedringerne.

- Vi har i de senere år gennemført gennemgribende forandringer i Danske Bank for at fokusere banken, reducere vores risikoeksponering, udvikle vores organisation og accelerere vores forretningsmæssige momentum. Vi kan se, at forandringerne virker, og vi er godt på vej til at overgå de oprindelige finansielle målsætninger, vi satte for 2023, lyder det videre fra bankens øverste chef.

Danske Banks nye mål for egenkapitalforrentningen er baseret på en egentlig kernekapitalprocent på over 16 pct.

Hertil kommer, at de finansielle målsætninger er baseret på, hvad banken selv betegner som "forsigtige prognoser" for den makroøkonomiske udvikling og en forventet vækst i udlånet på 3 pct. og i indlånet på mindre end 1 pct.

FORLADER NORSKE PRIVATKUNDEMARKED

Geografisk vil Danske Bank gå efter at styrke sin position som førende bank i Danmark, Sverige, Finland og i Norge for erhvervskunder og institutionelle kunder.

Hvad angår privatkunder har banken besluttet at forlade det norske privatkundemarked for at fokusere på andre dele af porteføljen.

MARKANTE UDBYTTEPOTENTIALE

Udbyttemæssigt kan aktionærerne glæde sig over, at Danske Bank fastholder sin ambition om at udbetale 40-60 pct. i udbytte af årets resultatet. Baseret på den øvre del af spændet i bankens udbyttepolitik, ser Danske Bank et markant udbyttepotentiale på mindst 50 mia. kr.

Men der kan komme mere.

- For perioden 2023-2026 har vi ambitioner om yderligere kapitaludlodning, alt afhængig af vores kapitalgrundlag og markedsforholdene, skriver banken.

.\\˙ MarketWire