Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank ser tre positive highlights for Danske Banks finansielle mål frem mod 2026

7/6 08:28

Der er tre highlights ved Danske Banks strategi for de finansielle mål frem mod 2026.

En forventning om en egenkapitalforretning på 13 pct., udbyttebetaling allerede i forbindelse med halvårsregnskabet og en plan for at forlade privatkundemarkedet i Norge.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, oven på offentliggørelsen af Danske Banks strategiplan.

- Jeg er overbevist om, at aktien kommer til at reagere positivt på det, men aktien afspejler stadigvæk et markant lavere indtjeningsniveau end en egenkapitalforretning på 13 pct, siger Mikkel Emil Jensen med henvisning til, at Danske Bank skal kunne bevise, at den kan levere niveauerne.

- Ikke desto mindre er det markant bedre end forventning med egenkapitalforretningen, fortsætter han og påpeger, at omkostningsprocenten på 45 er stærk.

For perioden 2023 til og med 2026 venter Danske Bank at betale "mindst" 50 mia. kr. tilbage til aktionærerne i udbytte.

- Det, at der alene er tale om genaktivering af udbytte og særlig allerede i forbindelse med halvårsregnskabet, vil også blive betragtet som positivt, siger Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank løfter ligeledes sløret for, at selskabet vil indsnævre sit geografiske fokus og forlade privatkundemarkedet i Norge. Det er ifølge senioranalytikeren positivt, for det giver mulighed for, at Danske Bank kan fokusere på det, som den er bedst til.

- Det vil blive taget positivt imod at forlade det norske privatkundemarked. Danske Bank er ikke rigtig lykkes med at få den skala, som banken ville have, i Norge, uddyber Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank-aktien steg 0,3 pct. til 148,80 kr. tirsdag.

.\\˙ MarketWire