Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ATP's aktiechef ser Dansk Banks strategi og finansielle mål som et fornuftigt niveau

7/6 13:11

Danske Bank rammer plet med sin nye strategi og med sine nye finansielle mål.

Sådan lyder vurderingen fra Claus Wiinblad, der er vicedirektør og aktiechef i ATP, efter Danske Bank onsdag formiddag er kommet med strategien Forward '28 samt finansielle mål for forrentningen af egenkapitalen og omkostningsprocenten frem til 2026.

- Jeg synes, at de rammer et fint niveau i strategien, hvor der er fokus på at vokse på de vigtigste områder – men hvor de også er villige til at fokusere. Her tænker jeg på, at de trækker sig ud af privatkundemarkedet i Norge – og samtidig fokuserer mere på, hvilke kunder de skal sige ja til i Sverige og Finland, siger ATP's aktiechef til MarketWire.

- Alt i alt synes jeg, at Danske Banks opdatering af strategien virker gennemtænkt og fornuftig, siger han.

Det kom frem onsdag, at Danske Bank er i gang med at udfase sin privatkundeforretning i Norge og venter at komme med mere nyt om salgsprocessen i forbindelse med regnskabet for andet kvartal i juli.

Banken har opdateret sine finansielle mål frem til 2026, mens strategien er femårig. Og egenkapitalforrentningen ventes at lande på 13 pct. i 2026, mens omkostningsprocenten skal ned på 45.

Samtidig vil banken i perioden igen udbetale udbytte til aktionærerne. Og i løbet af de tre år ventes "mindst" 50 mia. kr." at komme tilbage til aktionærerne i form af udbytte.

- Det virker, som om de har lagt sig på et fornuftigt niveau i forhold til de tidligere mål. Og de rammer meget godt, hvad der var ventet, vurderer Claus Wiinblad og fortsætter:

- At banken nu igen begynder at betale udbytte, er et signal om, at man vil optimere kapitalbelastningen i banken og derfor udlodde til aktionærerne.

Danske Bank valgte at sløjfe udbyttet i 2022 på grund af den store milliardbøde i hvidvasksagen, som fik banken til at hensætte ekstra 14 mia. kr. i oktober sidste år.

Pensionsgiganten ATP ejede ved årsskiftet omkring 1,1 pct. af aktierne i Danske Bank.

.\\˙ MarketWire