Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk skal betale tocifret millionbeløb i amerikansk erstatningssag

9/6 13:59

Mærsk har fået en bøde på 9,8 mio. dollar - hvilket svarer til 68 mio. kr. - i en erstatningssag i USA, hvor retten har fundet Mærsk-rederiet Hamburg Süd skyldig i repressalier og ikke at ville engagere sig i nye forhandlinger med modparten.

Det skriver Børsen.dk fredag.

- Vi er ved at gennemgå beslutningen og overvejer de næste skridt, skriver Mærsks presseafdeling i en mail til Børsen, der kategorisk har afvist beskyldningerne.

Modparten, den amerikanske møbelimportør OJ Commerce, havde krævet en erstatning på over 100 mio. dollar. Før sagen er helt afsluttet, skal afgørelsen bekræftes af den amerikanske søfarsmyndighed Federal Maritime Commission.

Sagen er en ud af flere, der har ramt danske transportkoncerner efter de seneste års stigende priser og uro på markedet som følge af coronapandemien.

Flere af de kontrakter, der blev indgået før pandemien, havde ikke taget højde for den udvikling, der skete på markedet. Det har derfor gjort, at kontrakter er blevet brudt, der er kommet ekstraregninger og fragtkoncerner er blevet beskyldt for at "skumme fløden".

Indtil videre har Mærsk indgået forlig i flere sager, blandt andet i søgsmålet fra en sammenslutning af transportkunder, U Shippers Group, der anklagede Mærsk for ikke at have overholdt sin kontrakt og at have overtrådt amerikansk lovgivning, skriver Børsen.

DSV er en af de andre danske fragtkoncerner, der står overfor en retlig proces.

Flying Tiger Copenhagen har ved Sø- og Handelsretten stillet et krav på en halv mia. kr. med den begrundelse, at DSV hævede sine priser efter, at selskaberne havde indgået en toårig kontrakt kort før pandemiens start.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/maersk-faar-millionbode-i-coronakrisens-juridiske-efterspil

.\\˙ MarketWire