Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Danske regnskaber uge 6: AMBU, A.P.Møller Mærsk og Vestas


100818 ProInvestorNEWS 7/2 2022 08:01
1
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet.

I denne uge kommer der regnskaber fra en del danske selskaber. Størst interesse vil der formentlig knyttes til regnskaberne fra AMBU, A.P. Møller Mærsk og Vestas. Her er lidt investeringsoptakt

8/2: Demant, AMBU

I løbet af 2021 nedpræciserede AMBU ved flere lejligheder forventningerne til såvel vækst som EBIT marginal. Aktien er blevet hamret ned, og forventningerne er gået samme vej. Har AMBU lavet en ny og meget lavere basisformation, hvorfra de igen kan vækste, og vil åbningen af en mexicansk fabrik i 2022 reducere transportomkostningerne markant?

9/2: Lundbeck, DSV, A.P. Møller - Mærsk, Pandora

Onsdag kan blive den mest spændende regnskabsdag i uge 6

:

· Vil Lundbeck overraske de forventninger, som efter en katastrofal kursudvikling de seneste 4 år er presset i bund, og komme med et regnskab og guidance som næsten kun kan overraske positivt? Presset bør være stigende på topchef Deborah Dunsire og også bestyrelsesformand Lars Rasmussen for at 2022 bliver det endelige turnaround år.

· DSV leverer givetvis sædvanen tro gode resultater, men hvad siger deres guidance, og kan stigende brændstofpriser blive en "case"?

· De seneste år har APM økonomisk reddet på den store bølge med astronomisk fragtrater. APM har allerede taget hovedparten af spændingen med endnu en opjustering. Mest interesse gemmer der sig i guidance for helåret. Hvor længe vil APM tro de ekstraordinært gode tider fortsætter?



10/2: Vestas, GN Store Nord, Almindelig Brand

Vestas har taget spændingen ud af torsdagens regnskab med annoncering af 4. Kvartal og deres guidance for 2022 med et EBIT interval på 0-4 %. Investorerne vil fokusere deres interesse på hvordan Vestas vil forsøge at overbevise investorerne om, at de både kan blæse og have mel i munden: At accelerere ordreindgangen (markedsandele) som skal ske til profitable priser. Vestas' udmelding på strategidagen den 15/12 2021 var, at EBIT marginen langsigtet skal være mere end 10 %. Det virker i forhold til det seneste års udvikling som en større udfordring, hvis ikke råvarepriser og transportomkostninger begynder at normalisere sig, hvad det nye normale så end er?



TRÃ…DOVERSIGT