Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS: Skygger Forwar muligheder for udvandingsrisiko?


105699 ProInvestorNEWS 29/8 2022 07:15
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

SAS aflagde i sidste uge sit 11. kvartalsregnskab på stribe med større underskud. De kommende 2-3 kvartaler bliver også svære og vil formentlig både tære på kræfterne og økonomien. Er investorerne klar over, at den kommende rekapitalisering formentlig igen vil være meget udvandende?




SAS aflagde kvartalsregnskab i sidste uge

Som forventet viste det endnu et større underskud. Denne gang, i årets vigtigste kvartal, som normalt giver solidt overskud, først og fremmest på grund af pilotstrejken.

Det var 11. kvartal i træk, at SAS præsterer røde tal, og de kommende kvartaler vil også (for)blive udfordrende. Det skyldes en cocktaileffekt af bl.a.:




SAS mangler i august/september passagerer, som ikke har haft turde booke billetter før og under strejken

Brændstofpriserne er stadig meget høje

Den værdifulde USD betyder både noget for brændstofudgifter og for leasingydelser

SAS er i en restrukturering. Det er dyrt at blive rådgivet og vejledt af finansielle specialister

SAS har sikret sig mellemfinansiering indtil og med der kan blive udstedt nye aktier. Det er som bekendt dyrt at være fattigt, og faciliteten er meget bekostelig

Forude venter inflationspressede forbrugere og kunder, som får en betydning for rejseaktiviteten i resten af regnskabsåret frem til foråret.

Forward forudsætning for rekapitalisering - men det bliver dyrt

SAS er i gang med at tilpasse sig til nutiden og forhåbentlig fremtiden. I forhold til før Covid-19 og inklusive effekten af den grønne omstilling, klimaregnskaber og virksomhedernes aftryk, vil SAS fremadrettet have færre virksomhedskunder, som normalt betaler højere priser, og skulle konkurrere mere med lavprisselskaberne. Det er en større omvæltning oveni de andre udfordringer, som nævnt ovenfor.



Slankekur samt agilitetskursus venter

SAS skal tabe sig på omkostningssiden og blive mere fleksibel og agil. Forudsætningen er den forward plan, som selskabet er på vej til at få på plads. Først med piloterne, siden med andre personalegrupper samt leasingselskaberne, kombineret med en rekapitaliserigsplan. Alting til sin tid og i den rigtige rækkefølge.



Det har sin pris at tiltrække nye investorer

Før vi kommer så langt, at investorerne forhåbentlig på et tidspunkt i fremtiden kan se de positive konsekvenser af arbejdet, skal der sælges nye aktier. Prisen på de aktier vil afspejle, at SAS er i en svær situation. Det siger alle analytikere og professionelle investorer. Min fornemmelse er at de private investorer fokuserer på fremtiden, men meget vel kan undervurdere eller ignorere forudsætningen for rekapitalisering: At de nuværende ejer kun kommer til at eje en meget lille del af det fortsættende SAS. Jeg frygter at investorerne fokuserer mere på mulighederne i fast track end på en gennemlysning af den økonomiske bagage.



29/8 2022 09:10 Urban 4105702



SAS har fået skåret sit kursmål hos DNB Markets til bare 0,05 svenske kr. fra tidligere 0,10 svenske kr.

Det skriver nyhedsbureauet Direkt med henvisning til et analysenotat fra DNB.

Kursmålet svarer i dansk regning til omkring 3,5 øre per aktie, eller en brøkdel af slutkursen fredag, hvor SAS-aktien faldt 2,4 pct. til 0,46 kr.

DNB Markets' anbefaling af SAS er uændret "sælg".




29/8 2022 09:22 Vær-kritisk 4105703



Jeg ved det ikke, men jeg vil tro, at det primært er de private, der handler SAS i det daglige. Jeg har en mistanke om, at mange af dem ikke ved eller ikke forstår konsekvensen af den restrukturering (udvanding) som SAS står overfor.

Det skriver jeg, fordi jeg husker da Torm skulle igennem det samme. Dengang skrev jeg lidt i chatten på euroinvestor. Og jeg husker, at selv da detaljerne om restruktureringen var kendt og selv om de blev beskrevet i detaljer i masser af artikler også på euroinvestors egen nyhedsside, så var der alligevel masser af investorer i chatten, som insisterede på at det var en god ide at købe Torm til kr. 2,-. Det var helt tydeligt at de enten ikke forstod eller bare slet ikke kunne forholde sig til at deres værdier indenfor uger ville blive udvandet med 98%. Vi taler jo næsten det samme forhold nu i SAS...



29/8 2022 09:39 BSinvest 4105705



Jeg har bemærket, at SAS ofte er en af de mest handlede aktier på Nordnet. Det tyder hvertfald på, at der er en stor andel private som er med uagtet, at det pt. er en håbløs case at have med at gøre.



29/8 2022 14:12 Urban 1105725



Vi må håbe for SAS, at vi undgår en ny omfattende Covid-19 bølge, hvor vi skal finde mundbindene frem igen og holde afstand - og hvor utallige fly igen bliver aflyst.



29/8 2022 14:18 Urban 0105726



SAS Aktieanalyse fra Sydbank

"Svagt regnskab - udfordringerne står i kø for
SAS"

https://data.sydbank.dk/api/investment/sydbank/publications/file/145338



TRÅDOVERSIGT