Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Elliot Investment Management blokade af købstilbud på SWMA


105907 Nissemand 3/9 2022 00:32
Oversigt

Swedish Match aktionærer har modtaget et købstilbud på 106 SEK fra Philip Morris. Flere analytikere er af den opfattelse at overtagelsestilbuddet er for lavt, det samme er Elliot Investment Management, som jf. bloomberg vil forsøge at blokere for opkøbet under de nuværende forudsætninger. Mads Rosendal (analytiker) fra Danske Bank har tidligere udtrykt at det er usandsynligt at Elliot Management alene kan blokere for opkøbet. Efter markedsluk, fredag, er der kommet flagningsmeddelelse fra Elliot Management, som på nuværende tidspunkt ejer 5,25% af stemmerettighederne i SWMA. Kursen på SWMA ligger i øjeblikket over købstilbuddet (107,95 SEK), hvilket udtrykker en lille optimisme i forhold til evt. blokering af opkøbet og evt. nyt bud fra Philip Morris.

Personligt ejer jeg selv aktier i SWMA, og har gjort det i en del tid, grundet det store potentiale i røgfri tobak. Jeg har indtil videre holdt fast i aktierne på trods af at kursen ligger over købstilbuddet, eftersom jeg synes at købstilbuddet er en smule lavt, også taget ESG risici med mere i betragtning. Skulle købet gå igennem vil pengene trods alt have stået i en sikker havn henover de seneste måneder, set i forhold til det usikre marked i øjeblikket.

Hvad mener i, er det en fis i en hornlygte, og vil Elliot ikke kunne blokere for budet, eller er der en sandsynlighed for at nogen af de større kapitalforvaltere vil springe med ombord?

Jeg har personligt aldrig stået i en situation, hvor der er kommet købstilbud på mine aktier, måske det hænger sammen med at jeg udelukkende har investeret i 5 år.

Personligt har jeg dog et lille håb om at købstilbuddet bliver blokeret. Dette garantere naturligvis ikke et nyt bud fra Phillip Morris, men ikke desto trods vil jeg være tilfreds med at holde SWMA fremadrettet.


Hvad er jeres holdning til købstilbuddet og sandsynligheden for at dette går igennem?


Glæder mig til at hører jeres holdninger og syn på sagen.


Flagningsmeddelelse:
https://www.avanza.se/placera/telegram/2022/09/02/swedish-match-elliot-har-525-av-roster.html




6/9 2022 06:53 Nissemand 0105954






TRÅDOVERSIGT