Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FED møde: Renten op med 0,75 % - vi ses i december


107418 ProInvestorNEWS 1/11 2022 08:17
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Federal Reserve indleder det næstsidste ordinære møde i 2022 i dag og hæver renten i morgen med 0,75!

At dømme efter FED medlemmernes retorik, analytikeres forventninger og inflationstal er der ikke meget tvivl

Renten vil blive hævet endnu engang i morgen, når mødet kulminerer

Det mest sandsynlige er en forhøjelse på 0,75 %

Meddelelsen bliver efterfulgt af pressemøde, men ikke af nye økonomiske forecasts

Investorerne vil naturligvis holde øje med hvor stor forhøjelsen bliver

Det som dirigerer renter, valuta, aktier vil derimod være de hints som man forsøger at afkode om hvor stor forhøjelsen bliver i december

Og ikke mindst om man i december har en mulighed for - når FED Funds formentlig er blevet hævet til 4,25-4,50 niveauet at fornemme 1)en rentepause 2)en mulighed for at renten igen kan blive sat ned i 2. halvdel af 2023

Når inflationen er faldet mærkbart



Rentestigning uden aktiepanik


Investorerne er fuldt klar over, at centralbanken vil hæve renten endnu engang og at der kommer mere i december. Håbet er at toppen snart kan anes og at de månedlige forbrugerpriser vil være en aftagende stigningstakt. Næste mellemtid kommer mandag den 14/11, når forbrugerpriserne for oktober offentliggøres. Onsdag kan der komme aktiebevægelser, men endnu en rentestigning vil højest sandsynlig ikke udløse panik og større kursfald



1/11 2022 09:22 VærKritisk 1107419



Markedet har nok skudt sig meget godt ind på hvad FED vil og gør, og selv om markedet ikke rammer helt præcist, så bliver der nok næppe tale om de helt store fejlvurderinger. På den konto så er det på sin vis mindre interessant at følge FED. Det er egentlig mere interessant at følge udviklingen på de fronter hvor nye dårlige nyheder kan komme fra, Ukraine, Kina (covid og spændinger), energi, forsyningskæder osv, og som virkelig kan påvirke økonomien...og FED. Vi har set en klar bedring på forsyning, men ellers synes jeg nu det er så som så med mærkbare (varige) forbedringer andre steder, så i det omfang FEDS udmeldinger nu snart giver anledning til optimisme, så vil det i nogen tid endnu nok være en optimisme der hviler på et fundament af mosejord, dårlig beton og manglende pilottering. Så som de siger i dårlige amerikanske film, be careful outthere.

Hav en dejlig dag. Husk at stemme.



1/11 2022 21:07 ProInvestorNEWS 0107445



USA/middag: Frygt for nye Fed-stramninger efter jobtal tynger markedet

1/11 18:08

De amerikanske aktier kører i rødt på månedens første dag, efter at et betydeligt højere antal af ledige stillinger i september har sat sig på stemningen.

Det brede S&P 500-indeks falder ved amerikansk middagstid 0,4 pct., Nasdaq-indekset dykker 0,7 pct., mens Dow Jones-indekset siver 1,0 pct.

Jobtallene indikerer, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, næppe er færdig med at løfte renten.

Indeksfaldene følger en særdeles stærk måned for de amerikanske aktier, der blandt andet betød et plus på 8,0 pct. til S&P 500.

Det er ifølge Reuters stærke regnskaber for tredje kvartal, der har løftet stemningen i oktober.

Blandt regnskaber tirsdag er der nyt fra samkørselstjenesten Uber og Novo Nordisk-rivalen Eli Lilly samt en opjustering fra medicinalgiganten Pfizer.

JOLTS-RAPPORT PEGER PÅ NYE STRAMNINGER

Stemningen tynges tirsdag efter offentliggørelsen af den amerikanske Jolts-rapport, der er en af den amerikanske centralbanks foretrukne mål for, hvor stramt arbejdsmarkedet er.

Den blev i september opgjort til 10,72 mio. ledige stillinger mod ventet 9,75 mio. ledige stillinger og 10,3 mio. måneden før.

- Troen på et dueagtigt skift hos Federal Reserve er fejlplaceret, hvis man tager udgangspunkt i dagens jobtal, siger Ronald Temple, der er aktiechef i Lazard Asset Management, til Reuters.

Det høje antal ledige stillinger indikerer, at der endnu er vej, før Federal Reserves renteløft slår igennem på den amerikanske økonomi.

Den amerikanske centralbank ventes onsdag efter sit rentemøde at hæve renten med 75 basispoint for fjerde gang i træk. Aktiemarkeder nærede ellers et håb om, at Federal Reserve snart vil sætte stramningerne på pause eller i det mindste vil skifte til mindre aggressive forhøjelser, skriver Reuters.

Marketwire



TRÅDOVERSIGT