Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Regnskabssæsonen - kontant afregning ved kasse 1


109855 ProInvestorNEWS 26/1 2023 15:02
6
Oversigt

Regnskabssæsonen er for alvor i gang. Goldman Sachs, Tesla, Topdanmark, Tryg og Netcompany er oppe at vende. Derudover kommer Helge Larsen ind på pharma-, biotek- og laksesektoren.






27/1 2023 10:30 ProInvestorNEWS 2109879



Netcompany/Jyske Bank: Sænker kursmål men ser ende på nedtur

27/1 09:12

Støvet har lagt sig efter Netcompanys regnskab for fjerde kvartal, der skrabede mere end en femtedel af selskabets markedsværdi af, som følge af hvad Jyske Bank kalder en "konservativ" prognose.

Jyske Bank sænker sit kursmål for aktien i it-selskabet til 400 kr. fra 450 kr. som resultat af regnskabet, men vurderer, at aktien er fundamentalt undervurderet.

Analytiker Anders Haulund Vollesen vurderer nu, at bunden må være nået for markedets forventningsafstemning, efter at særligt prognosen til driftsmarginen før af- og nedskrivninger på 15-18 pct. før særlige poster skabte panderynker hos investorerne.

- Aktien er siden regnskabet faldet med 16 pct., hvilket dermed kan tolkes, som at markedet mere eller mindre har nedjusteret de langsigtede forventninger proportionalt med Netcompanys 2023-guidance og/eller har tabt tålmodigheden med den vedvarende lavere profitabilitet i Netcompany de seneste år, skriver han i en analyse.

- Vi deler ikke helt denne opfattelse og ser flere af forholdene som midlertidige udfordringer samt guidance som bevidst konservativ, fortsætter analytikeren.

Derfor ventes det heller ikke, at de mere afdæmpede forventninger i 2023 bliver normalen i Netcompany. Her fremhæves midlertidige udfordringer som en negativ margineffekt fra færre arbejdsforhold samt højere lønomkostninger i 2023, der ikke kan kompenseres helt gennem prisjusteringer.

KONSERVATIVE FORVENTNINGER

Netcompanys forventninger til 2023 var blandt andet tynget af en antagelse om recession i Europa i indeværende år. I Jyske Bank vurderer man imidlertid, at forventningen om en toplinjevækst på 8-12 pct. er lige konservativ nok.

- Vi justerer derfor kun marginalt vores toplinjeestimater og venter, at Netcompany lander i den høje ende af guidanceintervallet, skriver Anders Haulund Vollesen.

På samme måde vurderes også EBITDA-marginen for lavt sat. Selv om Jyske Bank har revideret sine estimater, ventes driftsmarginen i 2023 at lande på 18,9 pct. I 2024 ser banken desuden belæg for yderligere marginforbedring.

Aktien i Netcompany går fredag 0,5 pct. til 268,40 kr. efter fem minutters handel.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT