Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

H+H - Gigantisk nedjustering


113243 ProInvestorNEWS 16/6 2023 06:55
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

H+H er ramt af de fleste af de storme, man kan forestille sig og det giver en nedjustering med svung i

H+H nedjusterer sine forventninger til 2023 - ganske eftertrykkeligt, endda

H+H forventer ikke længere en flad omsætningsudvikling, men et fald på 15-20 %

Volumener forventes at falde med 25-30 %. Volumen falder altså væsentlig mere end omsætningen. En del af volumen faldet bliver altså modsvaret af prisstigninger og andet

EBIT forventningerne reduceres fra 330-400 mio. til 100-175 mio.

Intervallet er meget stort og nedjusteringen er, med udgangspunkt i midtpunktet, på ca. 227,5 mio. (fra 365 mio. til 137,5 mio)

I første kvartal, som normalt er et svagt kvartal på grund af vejrlig, var EBIT på 21 mio. Der forventes altså stadig en bedre udvikling i den resterende del af året, men ikke den normale forbedring. Til sammenligning var 1. kvartal sidste år på 110 mio!


Stigende renter, faldende boligpriser, Polen, Ukraine som nabo, tiden efter byggeboom falder uheldigt sammen

H+H er her og nu og i resten af 2023 mindst ramt af næsten alle de udfordringer, som man kan forestille sig. Det giver en gigantisk nedjustering, som investorerne ikke vil tage godt imod



16/6 2023 07:02 ProInvestorNEWS 3113244



H+H nedjusterer forventningerne efter svagt andet kvartal

16/6 06:34

Porebetonproducenten H+H International har torsdag aften nedjusteret sine forventninger til regnskabsåret 2023.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Koncernen regner nu med en negativ organisk vækst på 15-20 pct. mod en tidligere udmelding om en flad udvikling med en organisk vækst omkring nul.

Driftsoverskuddet, EBIT før særlige poster, sænkes desuden kraftigt til et plus på 100-175 mio. kr. mod førhen 330-400 mio. kr.

- Efter en udfordrende start på året med meget lav nybyggeriaktiviteter på tværs af vores markeder var en stigning i efterspørgslen i andet kvartal forventet. Aktiviteten er steget, men ikke til det forventede niveau, hedder det i meddelelsen.

H+H International peger på, at det højere renteniveau og dermed dyrere realkreditomkostninger har skabt usikkerhed, som har ramt nybyggeriet og byggeaktiviteten "på tværs af alle markeder", og porebetonkoncernen regner med at det fortsætter gennem 2023.

- I lighed med resten af boligbyggeriet står H+H over for udfordrende markedsforhold. Den nuværende usikkerhed omkring renteniveauet får fremtidige boligejere til at udskyde deres købsbeslutninger, kommenterer administrerende direktør Jörg Brinkmann, i meddelelsen.

På den baggrund regner H+H International et fald i salgsvolumenerne i år på 25-30 pct. med den største del af nedgangen stammende fra markedet i Polen.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT