Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Medico aktiemarkedet


116384 AWIN 27/10 2023 11:01
1
Oversigt


Vi ser pt en drejning i aktiemarkedet for små og nye selskaber i Bioteck og medico markedet generelt. Jeg beskriver her yderpunkterne i markedet.
Et af de nye selskaber i medico markedet er lykkedes med en emission, og har i dag en kurs på 100. Det forunderlige er, at de ikke har noget i porteføljen over fase 1. Aktien har fået vild omtale fra alle sider, og det kunne se ud til at man er lykkedes med det, som vi så i USA sidste år. Ingen navne, ingen glemt. Jeg er forbavset, men siger tillykke. Jeg tror man er bevidst om nødvendigheden af partnerskaber og afgivelse af suverænitet, hvis kursen skal holde eller stige frem til markedsindtag. Kun fremtiden vil vise om det holder.
I den modsatte ende har vi mange ældre selskaber, som efter mange års udvikling er i fase 2 eller fase 3,og nogle endog på vej eller allerede i markedet med begyndende salg. mange af disse er alligevel endt i en kurs, som tælles i svenske eller danske ører. Hovedårsagen til det, mener jeg skyldes at man har været tvunget i markedet efter flere penge til de dyre kliniske fase 2 og 3. Deres rådgivere har rådet til at gå ud med kurser, som frister meget, og typisk har været fra 50 til 90% lavere end kursen før. Kun ganske få lykkedes med at få alle de penge de bad om, andre må om igen kort tid efter, og der er længere og længere mellem investorerne. Disse selskaber står nu tilbage med en uhyggelig lav selskabsværdi, og deres "gamle" investorer står med kæmpetab på papiret. MEN, alle disse selskaber står også fortsat tilbage med de oprindelige værdier, som uundgåeligt bliver aktuelle, når og hvis de opnår de resultater, de har lovet investorerne. Når man er i fase 2 og 3, er sandsynligheden for godkendelse og succes i markedet fra 40 til op mod 80%. En del af disse selskaber har endog opnået "ODD", Orphan Drug Designation fordele fra EMA i Europa og, eller FDA i USA, som betyder hurtigere godkendelser og markedsfordele. Det opnåes kun, hvis deres produkter er af særlig værdi for patienterne og markedet.
En årsag til at man er endt i denne situation, er måske at man har overspillet sine muligheder for at bevare suverænitet, i stedet for at sikre kapital tidligere i forløbet.



TRÅDOVERSIGT

116384 Medico aktiemarkedet
27/10 11:01 AWIN 1