Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN: Har investorerne lagt for meget i Logitechs udmelding


118203 ProInvestorNEWS 24/1 2024 07:53
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

GN Store Nord havde en bemærkelsesværdig kursudvikling og nedtur tirsdag drevet af regnskab fra schweiziske Logitech. Har investorerne overfortolket informationsværdien?

Logitech opjusterede tirsdag forventningerne til deres udvikling i 2024.
Alligevel faldt aktien massivt
GN Startede med helt kortvarigt at reagere positivt på opjusteringen af salgsforventningerne
..men faldt siden meget tungt som det fremgår af figur 1, som viser tirsdagens kursudvikling
Logitech opjusterede nok forventningerne, men de regner stadig med negativ omsætningsvækst indenfor området som til dels kan sammenlignes med GN Audio på nogle punkter.
Logitech nævnte, at længere sejlads for produkter til det europæiske marked, som ikke længere går igennem Det Røde Hav, kan betyde op til 1 måneds ekstra leveringstid
..og vil samtidig gøre produkterne dyrere, som på kort sigt kan være svære at sende videre til kunderne
Logitech har ca. 30 % af sin omsætning i Europa
GN Audio har ca. halvdelen af sin omsætning i Europa

Forståelig kursfald, men..

Det er naturligt, at investorerne i GN Store Nord tager bestik af konkurrenters udmelding, og man bør ikke undervurdere markedsudviklingen. Lighedspunkter er forventet salgsudvikling, transporttid og omkostninger og Europa eksponering. Forskellene kan være, at GN Store Nord er på vej ind i det første hele år, hvor den økonomiske genopretning og effekterne af tiltag og rekapitalisering skal være tydelig i løbet af de kommende 2 år. Turnaround. GN er, i modsætning til Logitech også høreapparater, som er inde i sin egen og gode udvikling. Audio vejer dog tungest og vægter mest. En vis negativ afsmitning er forståelig og forventelig, men kursudviklingen gør indtryk.


Figur 1: Kursudvikling, GN Store Nord, 1 dagrt

Kilde: Nordnet

GN.CO




TRÅDOVERSIGT