Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SixPeaks indgår stor aftale om deres prækliniske fedmestof


120836 troldmanden 10/6 2024 08:29
Oversigt

Som jeg har skrevet om tidligere, så har Gubra nu også et AOM (GUB-UCN2) rettet mod et sundere vægttab. Altså en større andel af det man taber sig, er fedt masse frem for også lean/muskel masse. Vægttab med f.eks wegovy, er det kun 60-80% af vægttabet der stammer fra reduceret fedt masse. Resten er lean/muskelmasse.

https://proinvestor.com/boards/119925/

Jeg har egentligt ikke set det som specielt vigtigt/stort space indenfor hele fedmesegmentet. Det skyldes bla at en læge jo altid kan fortælle sin patient, at man er på wegovy, så skal man have ekstra fokus på at indtage proteiner, også selvom man måske ikke er så sulten. Mere mælk, proteinbar eller hvad der nu virker bedst for en selv.

Men måske der alligevel er mere i dette segment end hvad jeg indledningsvis har regnet med.
Et lille og ret nyt (stiftet i 2022) biotech selskab kaldet SixPeaks Bio, indgik for 2 uger siden en stor aftale med AstraZeneca.

SixPeaks har udviklet et antistof rettet mod mod activin IIA/B receptor, og som i prækliniske forsøg har vist at have en positiv stimulering af muskelmassen. Stoffet er i den afsluttende prækliniske tox fase. Altså præcis samme stadie som Gubras GUB-UCN2 lige er startet i. Så GUB-UCN2 er vel godt 6 mdr bagefter SixPeaks Bio.

AstraZeneca betaler $80 mio over de næste 2 år. Inden de 2 år udløber (og de dermed har betalt alle $80 mio) så har AstraZeneca en option på at købe hele selskabet til en allerede aftalt men hemmelig pris.
Det er alligevel en ret flot aftale for et stof som stadig er i præklinisk fase, og indenfor et segment som ikke for alvor fylder det store i hele fedme space.

https://finance.yahoo.com/news/sixpeaks-bio-ag-debuts-110-060000219.html

Eli Lilly har også købt et selskab med samme target som SixPeaks

I 2023 købte LLY selskabet Versanis Bio for op til $ 1,925 mia

Versanis har ligeledes et antibody , Bimagrumab, der aktivere activin IIA/B receptor. Det er pt i et fase 2 forsøg hvor det testes sammen med semaglutid. Endpoint er bla at se effekten af evt muskeltab.

Novo Nordisk har endnu ikke noget stof i deres pipeline, der direkte kan modregulere det tab af muskelmasse der opnås med semaglutid. På deres CMD24 nævnte de dog kvaliteten af vægttab nu får større prioritering.

I sidste uge var der en investor præsentation med Gubra. Og der blev der bla talt om SixPeaks Bios store aftale med AstraZeneca.

CEO fremhæver bla at de netop offentliggjorde UCN2 på dette tidlige stadie, for at synliggøre dette asset for potentielle partners. Det gælder simpelthen om at smede mens jernet er varmt.

Af den samme præsentation, blev der også nævnt en mulighed for potentielt at kombinere Gubras egne 2 kandidater GUB-Amy og GUB-UCN2. At de potentielt kunne indgå i en samlet licensaftale.



Jeg burde nok have set det vink med en vognstang, udefra de prækliniske data Gubra selv har fremlagt. Hvor de i en præklinisk model, kombinere GUB-UCN2 med en amylin. Og at denne kombination viste et vægttab der var ca dobbelt så høj som med semaglutid(wegovy)

HVIS nogen pønser på evt at lave en kombi deal på amy og ucn2, så vil jeg mene vi mindst skal på den anden side af de første fase 1 data med amylin. De ventes i 2. halvår. Og reelt vil man nok også gerne se fase 1b data. Altså hvor patienterne doseres 4-12 uger (studiet er ikke designe endnu)

Så jeg skal nok selv til at tillægge UCN2 mere værdi/fokus end jeg hidtil har gjort. Måske den seneste tids stigning skyldes andre der ovenpå SixPeaks aftalen har øget deres fokus på GUB-UCN2?

I øvrigt har jeg set flere nu begynder at tale om amylin, som et stof der kan/skal kombineres med en række andre stoffer med andre mekanismer. Altså ikke blot GLP1 som novo gør med CagriSema og Amycretin. At amylin er let at kombinere med andre mekanismer for at opnå synergistisk effekt.

Netop i disse dage afventes med STOR spænding fase 1b resultater med ZP samylin Petrelintide.
Jeg har i øvrigt stadig ikke lokaliseret årsagen til at volumen og kursen eksploderede kl 1611 sidste torsdag. Og den meget højere handel fortsatte i fredags hvor den få min inde i dagens handel steg op til 380. I løbet af dagen kom der dog en skjult sælger frem der fik sat en effektiv prop ved kurs 360. Om denne sælger mangler at sælge 2.000 stk eller 200.000 stk mere må denne uges handel vise.

Af en eller anden grund har Gubra dog fået en del opmærksomhed i Tyskland. I sidste uge var der både et aktionær magasin der skrev om Gubra, lige som der her i weekenden blev lagt en youtube analyse/kommentar ud om Gubra



PS. Jeg har selv aktier i Gubra. Og ovenstående skal ikke ses som en anbefaling til at købe aktien.



TRÅDOVERSIGT