Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

C25-revision: Torm sejler ind i C25 som forventet


120941 ProInvestorNEWS 17/6 2024 06:43
3
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Nasdaq meddelte sent fredag, at Torm bliver det nye selskab i C25 indeks. Det var svarer til de beregninger og simuleringer, som Nordnet lavede for 1 måned siden.



Den ledige plads efter Chr. Hansen

Chr. Hansen blev taget ud af C25-indekset i forbindelse med at fusionen med Novozomes og det fortsættende Novonesis. På den måde skulle der minimum ske en indskiftning.

For 1 måned siden lavede vi hos Nordnet en simulering og beregning af hvordan "stillingen" var. Allerede dengang var det klart, at Torm var en stærk kandidat, hvis altså Nasdaq valgte at tolke kriterierne, som vi gjorde. Du kan se vores overvejelser via link



Hvad med Free-float?

Det eneste forbehold vi havde med vores beregninger var, hvorvidt "free-float" i Torm kunne være en forhindring. Torms hovedaktionær Oaktree ejede på det tidspunkt 54,7 % af aktierne, og dermed var det ikke givet, at alle disse aktier, ville blive talt med i de aktier, som kan handles.



Torm reelt uden konkurrence

Vores beregninger viser, at der ikke var et specielt tæt løb. Sydbank skulle "indhente" 600 mio. i omsætning på de sidste 2 uger af referenceperionden, og det skete naturligvis ikke.



C25-indlemmelse er gode nyheder for Oaktree

Kapitalfonden Oaktree solgte for et par uger siden yderligere ud af sine aktier og ejer nu 46,68 % af aktiekapitalen efter frasalg. Der kan ikke være tvivl om, at Oaktree ønsker at sælge sig yderligere ned, og medlemskabet af C25 kommer som sendt fra himlen for kapitalfonden.



Hvad sker der med Torms aktiekurs?

Torm kommer ind i C25-indekset med virkning fra næste mandag den 24/6. Investorerne har altså 1 uge til at forberede sig på, hvad der vil ske. Der er flere forhold i spil.



For det første er det normalt kurspositivt, når et selskab kommer ind i et benchmarkindeks. Fonde som følger udviklingen skal købe aktier for at afspejle indekssammensætningen. Det giver forøget efterspørgsel.
For det andet kan der være overskydende "løse aktier" hos finansielle "købmænd". Da Oaktree solgte aktier for et par uger siden, blev salgsprisen ikke offentliggjort. Der kan meget vel have været købsinteresse fra kortsigtede investorer, som spekulerer i en C25 deltagelse. Vi ved af erfaring, at sådanne aktier kan være "løse". Hvis Torm ikke udvikler sig som forventet, kan der komme salgspres.
Samtidig ved investorerne, at Oaktree vil sælge yderligere aktier de kommende kvartaler, hvis det er muligt. Det dæmper, alt andet lige, appetitten på at købe ind.

En adstadig start

Tilsammen giver det forventninger om, at aktien vil få en god entre i indekset, som dog nok næppe vil få champagnepropperne til at springe. Dertil er der for mange "hvis'er", som forhindrer det




TRÅDOVERSIGT