Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg: Kursfald på 7 % på grund af usikkerhed om Britvic


121013 Helge Larsen/PI-redaktør 21/6 2024 09:40
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Carlsberg falder 7 %. Det er er en markant reaktion



Carlsbergs aktie falder 7 %
Det skyldes først og fremmest, at de har fremsat et tilbud på Britvic
Tilbuddet lød oprindelig på 1200 pence per aktie
Siden blev tilbuddet forhøjet til 1250 pence
Tilbuddet er blevet afvist
Det vil i givet fald være et meget stort opkøb som skal finansieres kontant.



Stort kursskred kan skyldes budstørrelse og usikkerhed



Britvic vil være en større overtagelse, og samtidig giver det kursstof til eftertanke med en så stor overtagelse, som kan komme til at betyde noget for deres udlodnings- og aktietilbagekøbskapacitet. Det er formentlig 1)størrelsen 2)usikkerhed med hensyn til accept af tilbuddet og hvor langt Carlsberg evt. vil gå op samt 3)aktietilbagekøb/dividende, som presser aktiekursen



21/6 2024 11:54 ProInvestorNEWS 0121018



Carlsberg har fået afvist bud på 27 mia. kr. på britisk læskedrikproducent

21/6 10:01

Carlsberg har fået afvist et bud på 27 mia. kr. på den britiske læskedrikproducent Britvic, der står bag mærker som juicemærket Robinsons samt producerer Pepsi, 7UP og Lipton Ice Tea på licens i Storbritannien. Briterne finder buddet alt for lavt.

Det oplyser det britiske selskab fredag morgen ifølge Bloomberg News, og Carlsberg har efterfølgende bekræftet buddet.

Det danske bryggeri har senest tilbudt at betale 1250 pence per aktie for det britiske selskab, og det bud er forhøjet fra et tidligere bud på 1200 pence per aktie.

Buddet svarer med 248,9 mio. aktier i Britvic til en markedsværdi på 3,11 mia. pund svarende til 27,4 mia. kr. Yderligere havde Britvic ifølge Bloomberg News nettogæld for 590 mio. pund svarende til 5,2 mia. kr. ved udgangen af seneste regnskabsår.

Den seneste afvisning faldt 17. juni i år, og Carlsberg skal nu tage stilling til det videre forløb, og om danskerne er klar til at hive flere penge op af lommen i jagten på at overtage læskedrikproducenten.

Et nyt bud skal falde senest 19. juli, skriver Carlsberg i en meddelelse. Et potentielt bud vil formentlig være udelukkende i kontanter og finansieret med gæld.

Britvics omsætning steg 8,8 pct. i det forskudte regnskabsår 2022/23 til 1,75 mia. pund svarende til 15,5 mia. kr., mens den justerede driftsindtjening målt på EBIT steg 5,9 pct. til 218,4 mio. pund svarende til 1,93 mia. kr.

Den britiske læskedrikproducent generede i det seneste regnskabsår 68 pct. af salget i Storbritannien, 9 pct. i Brasilien og 23 på andre internationale markeder.

Buddet repræsenterer en enterpriseværdi på 13,1 gange den justerede EBITDA-indtjening målt over de seneste 12 måneder frem til 31. marts, skriver Carlsberg i meddelelsen.

Som følge af rygter om Britvic-aktien steg aktien torsdag med 4,7 pct. til 1015 pence, og fredag efter offentliggørelsen af buddet fortsætter den op med 15,3 pct. til 1166 pence.

Carlsbergs aktie bliver omvendt straffet med et fald på 9 pct. til 861 kr.

.\˙ MarketWire



21/6 2024 11:55 ProInvestorNEWS 0121019



Carlsberg kan bringe kreditvurdering i fare med nye opkøbsplaner

21/6 11:30

Carlsberg har løftet sløret for nye planer om et stort opkøb, og ender det med at lykkes, kan det bringe den aktuelle kreditvurdering i fare.

Det mener Danske Banks kreditanalytiker, Mads Rosendal, ifølge Bloomberg News.

Det danske bryggeri har udset sig den britiske læskedrikproducent Britvic, der står bag 7up og Lipton, men indtil videre er tilnærmelserne blevet afvist.

Derfor skal Carlsberg nu tage stilling til, om de er klar til at hæve buddet, og potentielt stå over for "et af de største opkøb i Carlsbergs historie", skriver Danske Bank i et notat.

Og det er ikke uden risiko.

- En transaktion i den størrelse kan i værste fald betyde en nedgradering, lyder det i notatet.

Den nuværende vurdering hos kreditvurderingsinstituttet Moody's er "Baa1", hvilket indikerer en moderat kreditrisiko.

Ifølge Danske Bank kan Carlsberg dog også fastholde vurderingen efter et potentielt opkøb, hvis selskabet i stedet ofrer det aktuelle aktietilbagekøbsprogram, skriver Bloomberg.

Hvis opkøbet glipper kan dagens melding alligevel ramme Carlsberg og kreditvurderingen.

- Det skyldes, at det viser, at Carlsberg igen er klar til at indgå store opkøb, som ellers har været sat på pause i mange år, skriver banken.

Carlsberg har indtil videre fået afvist to bud fra Britvic og skal senest 19. juli tage stilling til det videre forløb. Det seneste bud lød på 1250 pence per aktie og værdisætter opkøbsmålet til lige omkring 27 mia. kr. omregnet. Ifølge briterne er det dog for lavt.

\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT