Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic: Svinder håbet om stor abekoppe kontrakt?


121171 ProInvestorNEWS 1/7 2024 06:29
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Det har en vild uge for Bavarian Nordic. Onsdag steg aktien mere end 18 % og fredag blev mere end 1/3 af den stigning tabt igen. Forklaringen kan være ganske simpel:



Onsdag steg Bavarian Nordic med mere end 18 %
Stigningen var drevet af fokus på et udbrud af abekopper i Congo og andre steder i Afrika, som kunne føre til øget salg af vacciner.
Bavarian Nordic er en af de aktier, som bevæger sig mest i C25, og daglige udsving på 3-5 % er sædvanlige.
Stigningen på 18 % kan skyldes kombinationen af "long-only" køb; mindre inddækning af shortsolgte positioner samt håbet om at Bavarian Nordic kommer i betragtning til meget store ordrer på deres koppevaccine.
Fredag meddelte selskabet, at de forærer 15.000 vacciner til Afrika.
Det kan, måske lidt underligt, være den faktor, som fik aktien til at falde igen. Onsdagens stigning kan nemlig meget vel hænge sammen med, at investorerne havde håbet på, at der på meget kort sigt ville blive annonceret en større ordre. Den kom altså ikke på kort sigt.
Måske kan kursfaldet også skyldes, at omfanget af udbruddet er mindre end først antaget.

Stor kommerciel ordre?



Hvis der kommer en ordre, og hvis den er meget betydelig, kan det få en positiv kurspåvirkende effekt. Erfaringerne viser dog, at disse enkeltstående ordrer kan have en markant, men kun kortvarig kurseffekt, fordi de ikke fundamentalt ændrer investeringscasen.
Hvis det her og nu bliver ved det som Bavarian Nordic har besluttet at donere uden en kommerciel ordre, er der en betydelig risiko for at stigningen var på et grundlag, som ikke viser sig at holde.



Figur: Kursudvikling, 1 uge, Bavarian Nordic

Kilde: Nordnet

BAVA.CO




TRÅDOVERSIGT