Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk trækker sig fra DB Schenker


121187 ProInvestorNEWS 1/7 2024 12:45
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Maersk trækker sig fra DB Schenker - 5 % kursstigning i DSV/Maersk

DSVMaersk skyder i vejret med 5 %.


DSV og Maersk har længe været rygtet med i slutspillet om DBS
Hvis en af dem skulle købe, ville det i DSVs tilfælde kræve en kapitaludvidelse. Maersk ville formentlig finansiere det ved en gældsudstedelse
Begge aktier stiger markant
Maersk har, iflg Reuters trukket sig fra budgivningen
Det kan give plads til det aktietilbagekøb, som blev sat på pause
For DSV kan stigningen skyldes 1)Bedre mulighed for DSV 2)Måske trækker de sig også




1/7 2024 13:13 ProInvestorNEWS 2121189



Mærsk trækker sig fra budkrig om DB Schenker: Ser problemer i integration

1/7 12:55

A.P. Møller-Mærsk er ikke længere med i budkrigen om den tyske logistikgigant DB Schenker, da den danske koncern har trukket sig.

Det skriver Bloomberg News, og Mærsk bekræfter over for MarketWire.

Nyheden bliver taget særdeles godt imod af aktionærerne, der sender B-aktien op med 6,8 pct. til 12.925 kr.

Beslutningen om at trække sig sker efter en gennemgang af DB Schenkers forretning, der er forløbet over de seneste måneder.

- I sidste ende konkluderede vi, at det ikke ville være det rigtige for vores forretning at købe DB Schenker på nuværende tidspunkt. Det har været en god proces, der har sikret, at vi kunne træffe den bedst mulige beslutning, siger Vincent Clerc, der er topchef i Mærsk, i en meddelelsen.

Gennemgangen er en såkaldt due diligence proces, som altid går forud for køb af virksomheder.

- Vi sagde, at vi ville undersøge muligheden, og det gjorde vi. Vores undersøgelse bekræftede, at DB Schenker er en interessant virksomhed med en omfattende portefølje på logistikmarkedet og med yderligere potentiale til at give muligheder i fremtiden. Men den dybtgående gennemgang identificerede også områder med udfordringer fra et integrationsperspektiv, lyder det videre.

Også DSV, der har været nævnt som mulig byder, stiger på nyheden. Aktien sendes op med 5,1 pct. til 1121 kr.

Ifølge Vincent Clerc er Mærsk dog fortsat på udkig efter opkøb, der kan være med til at sikre vækst i logistikforretningen, som er et strategisk vigtigt område.

- Vi arbejder fortsat på at vokse i Europa, herunder Tyskland, og vi ser vores organiske vækst inden for logistik få momentum, siger han.

.\˙ MarketWire



1/7 2024 14:15 ProInvestorNEWS 1121190



Mærsk stiger efter droppet bud på DB Schenker: Fjerner risiko for at købe klods om benet

1/7 13:10

A.P. Møller-Mærsk har droppet sin jagt på den tyske logistikgigant DB Schenker, og efter den beslutning er aktien skudt i vejret.

Aktien stiger med 5,3 pct. til 12.745 kr.

Det droppede bud fjerner en del risiko fra aktien, da der har været bekymring for, at opkøbet kunne være en for stor mundfuld for Mærsk, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

- Investorerne har nok haft en bekymring, om at DB Schenker var for stor en bolle at bide over i forhold til størrelse, volumen og den strategi, som Mærsk har - at der potentielt kunne være risiko for at det kunne blive en klods om benet for Mærsk, vurderer senioranalytikeren.

- Derfor ser vi også nu, at investorerne reagerer positivt, at i og med at Mærsk har trukket sig, fortsætter han.

Med om buddet på DB Schenker er også danske DSV. Også her er Mærsks udtræden blevet mødt med positivitet hos investorerne.

- Omvendt stiger DSV, fordi de er den sidste industriaktør tilbage, og sandsynligheden for at DSV løber med DB Schenker er alt andet lige steget, siger Mikkel Emil Jensen.

Foruden DSV er også den saudiske shippingkoncern Bahri og et konsortium bestående af kapitalfondene CVC Capital Partners, Abu Dhabi Investment Authority, ADIA og GIC med i kampen om den tyske logistikgigant.

I Sydbank overrasker det ikke, at Mærsk har trukket sig.

- Selskabet har tidligere givet udtryk for, at man ikke var interesseret i DB Schenker, men vendte så på en tallerken. Jeg synes ikke, at det stemmer overens med deres opkøbsstrategi, og derfor ser jeg det ikke som den helt store overraskelse, forklarer Mikkel Emil Jensen.

Det droppede bud kan bane vejen for, at Mærsk genoptager sit aktietilbagekøbsprogram, som logistikgiganten suspenderede som følge af urolighederne i Det Røde Hav. Det er dog også en betingelse, at situationen i området normaliseres.

- Med det her skubbet til side, er der en stor pulje penge på balancen, som kan udloddes til investorerne i stedet, forklarer senioranalytikeren, der finder det "overvejende sandsynligt", at Mærsk på et tidspunkt genoptager sit aktietilbagekøbsprogram før eller senere.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT