Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NKT offentliggør foreløbige regnskabstal for 2. kvartal 2024


121313 Aps invest 11/7 2024 12:05
4
Oversigt

NKT offentliggør foreløbige regnskabstal for 2. kvartal 2024 og opdaterer finansielle forventninger for 2024
I dag kl. 11:55 ∙ Global Newswire
Selskabsmeddelelse

11 Juli 2024

Meddelelse nr. 20

NKT offentliggør foreløbige regnskabstal for 2. kvartal 2024 og opdaterer finansielle forventninger for 2024

NKT annoncerer foreløbige regnskabstal for 2 . kvartal 2024 og opdaterer de finansielle forventninger for 2024 efter et positivt første halvår

NKT's administrerende direktør CEO Claes Westerlind siger:

Foreløbige finansielle tal for 2. kvartal 2024 viser et stærkt første halvår med fortsat høj omsætningsvækst og øget operationelt EBITDA. Vi er tilfredse med fremgangen i vores finansielle nøgletal og fortsætter med at eksekvere på vores ordrebeholdning af højspændingsprojekter samt løbende investeringer på tværs af forretningsområderne.
2. kvartal 2024: Foreløbige regnskabstal

Den foreløbige omsætning (std. metalpriser) for 2. kvartal 2024 er EUR 605 mio. (EUR 468 mio. i 2. kvartal 2023), og foreløbigt operationelt EBITDA for samme periode er EUR 86 mio. (EUR 58 mio. i 2. kvartal 2023).

Forbedringen i forhold til 2. kvartal 2023 var primært drevet af høj omsætningsvækst inden for Solutions samt positivt bidrag fra Applications og Service & Accessories. Dette førte til rekordhøjt kvartalsvist operationelt EBITDA i Solutions og Applications, hvilket delvist blev opvejet af en lille nedgang i indtjeningen i Service & Accessories. Stærk efterspørgsel efter kabelløsninger - især mellem- og højspænding - fortsætter som følge af megatrends, herunder overgangen til vedvarende energi og løbende elektrificering.

Opdaterede finansielle forventninger for 2024

Baseret på de foreløbige regnskabstal for 2. kvartal 2024 opdateres de finansielle forventninger for hele året.

Omsætningen (std. metalpriser) forventes at blive ca. EUR 2,33-2,43 mia. (tidligere ca. 2,21-2,36 mia. ekskl. SolidAl) og operationelt EBITDA forventes at blive ca. EUR 310-345 mio. (tidligere ca. EUR 285-335 mio. ekskl. SolidAl). De opdaterede finansielle forventninger for 2024 afspejler en forventning om fortsat stærk eksekvering samt opkøbet af SolidAl og dets forventede økonomiske bidrag for resten af året.

De finansielle forventninger er baseret på flere forudsætninger, herunder:

Tilfredsstillende udførelse og udvikling af højspændingsinvesteringer og -projekter uden større forstyrrelser
Stabile markedsforhold i Applications
Normaliseret aktivitet indenfor offshore kabelreparationer
Stabil udvikling af den globale økonomi
Stabil forsyningskæde med begrænsede forstyrrelser og adgang til den nødvendige arbejdskraft, materialer og tjenester
Stabil udvikling i valuta- og metalpriser



15/7 2024 09:30 Aps invest 0121332



NKT bekræfter partnerskab på to skotske kabelprojekter med SSEN Transmission
I dag kl. 09:21 ∙ Global Newswire
Investornyhed

juli 2024
NKT bekræfter partnerskab på to skotske kabelprojekter med SSEN Transmission

Den 28. august 2023 bekræftede NKT reservation af kabelproduktions- og offshore installationskapacitet til to transmissionsforbindelser baseret på jævnstrøm (HVDC) for den skotske netejer, SSEN Transmission. De to projekter løber fra Western lsles til det skotske fastland og fra Spittal i Caithness til Peterhead.

Nu har NKT indgået en rammeaftale med SSEN Transmission, og parterne er blevet enige om at gå videre med det indledende arbejde på de to skotske HVDC-kabelprojekter, der er udstedt under rammeaftalen. Med disse skridt fortsætter NKT og SSEN Transmission det tætte samarbejde om at styrke kabelinfrastrukturen, der understøtter regionens omstilling til vedvarende energi.

Vi er meget tilfredse med fremdriften og det fortsatte, langsigtede samarbejde med SSEN Transmission om at styrke sammenhængen af det skotske elnet. Med vores omfattende erfaring inden for store HVDC-projekter viser vi, at vi fortsat understøtter den grønne omstilling af Storbritannien. Med aftalen om at gå videre med projekterne bygger vi videre på det ekstraordinære samarbejde med SSEN Transmission fra projekter som Caithness-Moray HVDC Link og det igangværende Shetland HVDC Link, siger Darren Fennell, EVP & Head of HV Solutions Karlskrona i NKT.
Western Isles og Spittal-Peterhead transmissionsforbindelserne er en del af The Pathway to 2030 Holistic Network Design (HND), som er en større opgradering af elnettet på tværs af Storbritannien. SSEN Transmission spiller en central rolle i udførelsen af HND og støtter rejsen mod at opfylde de britiske og skotske 2030-mål for vedvarende energi. HND definerer et enkelt integreret design, der understøtter omfattende levering af elektricitet genereret fra havvind.

Vi er glade for at have sikret aftalerne med vores partner NKT om levering af de nødvendige kabler til Western Isles og Spittal-Peterhead HVDC-forbindelserne. Dette er et vigtigt skridt, der understøtter rettidig levering af projekterne. Som følge af den høje globale efterspørgsel efter HVDC-teknologi har vi handlet hurtigt for at sikre disse nøglekomponenter så tidligt som muligt - og vi ser nu frem til at bygge videre på vores langvarige og stærke samarbejdsrelation med NKT, siger Sandy Mactaggart, Director for Offshore Delivery hos SSEN Transmission.

Vi er især glade for at samarbejde med NKT om leveringen af det afgørende Western Isles projekt. Efter at have været involveret i arbejdet med at forbinde Western Isles i flere år har NKT vist en solid forståelse for projektets betydning for udviklingen af vedvarende energi i og omkring Western Isles og de fordele, som dette vil medføre for det lokale samfund. Det bliver fantastisk at arbejde sammen for at realisere denne mulighed, fortsætter Sandy Mactaggart.

NKT og SSEN Transmission forventer, at de endelige kontrakter på de to projekter bliver indgået 1H 2026

Fakta Western Isles

**Kabelrute:**Ca. 160 km 525 kV HVDC kombineret on- og offshore (rutelængde)
**Transmissionskapacitet:**1,8 GW
**Tidsplan:**Den endelige kontrakt forventes at blive indgået 1H 2026
Spittal-Peterhead

**Kabelrute:**Ca. 220 km 525 kV HVDC kombineret on- og offshore (rutelængde)
**Transmissionskapacitet:**2,0 GW
**Tidsplan:**Den endelige kontrakt forventes at blive indgået 1H 2026
Kontakt Investor Relations:

Jonas Kolby, Head of Investor Relation (interim)

+45 5370 7431 / jonas.kolby@nkt.com

Presse:

Louise W. Naldal, Head of Group Communications

+45 2982 0022 / louise.westh.naldal@nkt.com



TRÅDOVERSIGT