Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AKTIEFOKUS onsdag d. 7. august 2024


121671 ProInvestorNEWS 7/8 2024 07:05
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Udover dagens særfokus på Novo Nordisk er der 3 ting, som jeg synes der særligt er værd at holde øje med

Bank Of Japan har meddelt, at de ikke her og nu agter at hæve renten yderligere midt i en urolig finanstid
Det tolker investorerne positivt, fordi det formentlig betyder at de "carry trades" (med funding i Yen) og placering i aktier og obligationer med højt afkast, formentlig ikke i større omfang her og nu vil blive presset til at afvikle deres forretninger. På den anden side er det ikke givet, at nye investorer er villige til at løbe chancen for at blive "fanget" igen og udvalgte aktier kan komme til at mangle "spekulativt brændstof". Yen svækkes en anelse.

Super Micro (servervirksomhed til AI chips) aflagde et går et skuffende regnskab med en omsætning på niveau med forventningerne men med en indtjening, som lå langt under. Deres guidance byder på en forventet omsætning på mere end 10 % over konsensus. Investorerne tjah - de startede med at sende aktien op med 15 % bl.a. fordi de godt kan lide udsigterne til et 1/10 aktiesplit. Slutfacit var minus 11 % på frygt for at indtjeningen har meget svært ved at følge med. Hold øje med SMCI i relation til AMD, Nvidia, ARM Holding med flere.

ABNB mærker tilbageholdne privatforbrugere. Efter en guidance fremadrettet, som var under forventet, faldt aktien i eftermarkedet med 16,6 %. Er det et tegn på, at globale og ikke mindst amerikanske forbrugere holder igen og mere brændstof til frygten for at den globale og især amerikanske økonomi gearer vækstmæssigt ned?




TRÅDOVERSIGT