Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Risikoen og nervøsiteten spreder sig


121697 ProInvestorNEWS 8/8 2024 08:08
4
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

At dømme efter markedsudviklingen og lysten eller manglen på samme til at købe ind på en mulig rebound, tegner de kommende uger lidt urovækkende for aktieinvestorerne

Juli måned har været lidt "aktieshaky"
Crowdstrike udfordringer har vist sig at være en risikoforløber
Så kom svagere amerikanske nøgletal og ikke mindst arbejdsmarkedsrapporten
Den japanske forb(a)indelse med renteforhøjelse, JPY styrkelse og brede aktieudsalg var korrektionstransportøren
I tirsdag var der lidt bedre stemning, dagen derpå
Lysten til at købe ind på de lavere aktiekurser i de kursmæssige himmelstormere, er dog efter min mening svag



Den nødvendige og tilstrækkelige forudsætning for stigninger hakker lidt

Der er 2 forudsætninger, som skal være opfyldte for at aktier stiger. Den nødvendige (indtjeningsudviklingen) og den tilstrækkelige (risikovilligheden, risikopræmien). Regnskaberne har hidtil været fornuftige uden at være fremragende. Det har en konsekvens for udvalgte aktier, som både er ramt af høj prisfastsættelse, lidt skuffende regnskaber og investorernes manglende lyst til at købe aktierne, selv om de nu i en række henseender ligger lidt eller noget lavere end ved indgangen til 2. halvår. Det gælder ikke kun, men også teknologiaktier indenfor chipsektoren, Nvidia, ARM, AMD og ikke mindst SMCI som er faldet mere end 50 % fra kurstinderne. Der har også været svaghed i bl.a. Tesla, som stadig kører sit eget løb og udvikling med die hard investorernes fokus på hvordan Tesla ser ud mange år ud i fremtiden.



September kan blive en "spændende" måned

Forud venter en september, hvor investorerne desværre har fået den dårlige vane efterhånden at sende aktierne noget ned samt en USA jobrapport fredag den 6/9 et møde i Federal Reserve den 17-18/9, hvor renten formentlig vil blive sat ned; afhængig af nøgletal de kommende uger med en enkelt eller en dobbelt 2x0,25. At dømme efter den pauvre lyst til at købe ind på et rebound, kan det blive nogle "spændende" aktieuger, hvor mindre begivenheder kan få en større kurseffekt. JPY carry trades er formentlig ikke her og nu et meget større problem. Udfordringen kan være 1)hvis der alligevel er positioner tilbage, som skal afvikles og ikke mindst 2)hvis der mangler kapital på grund af netop den carry trade ikke længere er der.



8/8 2024 09:31 Aps invest 6121698



Nervøsiteten er ihvertfald høj, med Fear and Gread index i 18 og i Extreme Fear zonen.




8/8 2024 14:54 Aps invest 2121707



Et lille lyspunkt, selvom nøgletallet ikke tillægges så stor værdi. Men kan måske stoppe den lidt panikagtige stemning lidt :)

Antallet af amerikanske nytilmeldte ledige faldt mere end ventet
I dag kl. 14:33 ∙ MarketWire
233.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 240.000 nye ledige.

Ugen før meldte 250.000 sig ledige for første gang. Det tal er revideret fra 249.000 ved første opgørelse for en uge siden.

Antallet af fortsatte ledige steg derimod til 1,875 mio. mod estimeret 1,871 mio. ifølge Bloomberg og 1,869 mio. ugen tidligere.

Nøgletallet tillægges sædvanligvis sekundær betydning. Men efter at fredagsens sløje amerikanske arbejdsmarkedsrapport med en skuffende jobskabelse uden for landbruget i juli pustede til frygten for amerikansk recession, har torsdagens lille jobindikator vundet større opmærksomhed.

Det skyldes blandt andet at finansmarkedet ikke har andre aktuelle nøgletal fra arbejdsmarkedet, der kan udstikke et signal om mulige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der har som sit udfordrende formål at begrænse inflationen uden at belaste beskæftigelsen.

.\˙ MarketWire



11/8 2024 11:40 ProInvestorNEWS 0121744



The Nasdaq Sell-Off Has Accelerated, and History Suggests It'll Get Worse in the Coming Months

https://proinvestor.com/investornyt/1198744/the-nasdaq-sell-off-has-accelerated-and-history-suggests-itll-get-worse-in-the-coming-months



TRÅDOVERSIGT