Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Pengepolitisk topmøde i Kansas, Wyoming i denne uge


121831 ProInvestorNEWS 20/8 2024 06:46
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Der er pengepolitisk topmøde i Kansas, Wyoming i denne uge, og investorerne venter i spænding. Sandsynligheden for at der sker noget banebrydende og der kommer den forløsende "nu sænker vi renten" kommentar er meget lille.

De pengepolitiske pinger har sat hinanden stævne i Jackson Hole symposium.
Der er garanti for, at det har investorernes uddelte opmærksomhed
Topmødet kulminerer normalt torsdag-lørdag.

Du kan se et overblik via det her link https://www.kansascityfed.org/research/jackson-hole-economic-symposium/about-jackson-hole-economic-symposium/

Når topmødet får lidt ekstra opmærksomhed i år, skyldes det juli måneds amerikanske jobrapport, som har fået investorerne og analytikere til at spekulere i, om den amerikanske økonomi er på vej til at blive så vækstforkølet, at der, efter en måske bekræftelse på den udvikling i august måneds tal (offentliggøres fredag den 6/8), kan komme 1 eller måske endda en dobbelt rentenedsættelse.


Derfor kommer der næppe breaking news

Der er en række årsager til, at investorerne formentlig skal kigge langt efter banebrydende nyheder og pengepolitiske ledetråde for en hurtig rentenedsættelse indenfor uger:



Federal Reserve har ikke for vane at træffe og annoncere renteændringer eller give hints mellem møderne med mindre der er en speciel situation og økonomien er på vej til at blive alvorlig udfordret. Det er absolut IKKE nu.

En enlig svale gør ingen sommer, og selv om juli tal var lidt til den svage side, var de ingen katastrofe, og kalder ikke på en ekstraordinær begivenhed.

Federal Reserve gør en dyd ud af "ikke at være forudindtaget", men at afgørelser skal være dataafhængige. Det mest naturlige vil være, at FED afventer den næste jobrapport og derefter tager stilling ved det næste møde den 17-18/9.

Hvis FED pludselig og ud af det blå signalerer en rentenedsættelse, vil det være et brud med deres kommunikationspolitik og måde at forventningsstyre på, og kan risikere at skabe større skade end det finansielt gavner (hvad ved FED, som vi ikke kan?).

Der vil være en risiko for at FED vil blive beskyldt for at være en politisk brik, hvis de kommer med en ekstraordinær beslutning i et valgår.
É
n gang i nyere tid har en FED formand lanceret et meget stort breaking news i Jackson Hole, som havde en meget stor finansiel betydning. Det var da FED formand Ben Bernanke i 2010 annoncerede QE1 - At centralbanken ville købe obligationer op for at tilføre en enorm mængde likviditet og tvinge de lange renter ned for at undgå et Japan syndrom (deflation). I månederne derefter steg S&P 500 med op til 25 %. Det sker med garanti ikke igen.


Investorerne i observationsstatus

Der er god grund til at lytte og observere. Investorerne skal dog ikke (for)vente på, at FED kommer med breaking news.

PS: Her er Bernankes tale ved Jackson Hole den 27/8 2010:
https://www.federalreserve.gov/newsevents/speech/bernanke20100827a.htm

Beslutningen om QE blev senere konkretiseret den 3/11 2010
https://www.federalreserve.gov/newsevents/pressreleases/monetary20101103a.htm



TRÅDOVERSIGT