Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia: Investorerne har fået noget at tænke over


122018 ProInvestorNEWS 29/8 2024 06:46
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Nvidia leverede endnu engang fremragende regnskaber og en god guidance. Alligevel falder aktien og trækker sektoren med ned

Forventningerne til Nvidia var igen enorme
Betydningen af Nvidia for sig selv, hele chipsektoren og for aktiemarkedet er kortsigtet meget stor
Nvidia indfriede forventningerne og mere til
Indtjeningen på 0,67 USD per aktie var 0,03 over forventningerne
Omsætningen på 30,04 mia. USD var 1,4 mia. bedre end forventningerne
Guidance for indeværende kvartal lå også en anelse over konsensus med 32,5 mia. USD vs 31,9 mia. USD
Alligevel faldt aktien med 6 % i eftermarkedet og trak sektoren med ned

Lakker de helt fede tider mod enden?

Investorerne vil måske undre sig lidt. Tallene var igen fremragende, men kortsigtet alligevel måske ikke helt nok til at trække aktien yderligere op. Fremragende, men måske ikke spektakulær. Måske var der ikke den tilstrækkelige "basismedvind" (omsætningen var 1,4 mia. bedre end ventet, men alligevel er guidance for omsætningen "kun" lidt bedre end ventet) for det kommende kvartal. Måske er investorerne ved at begynde at indstille sig på, at væksten vil begynde at aftage i de kommende kvartaler. AMD, ARM og Broadcom faldt alle med 3-4 % efter Nvidia regnskabet. Måske skal investorerne til at investere lidt bredere end kun i chipaktier?

NVDA




29/8 2024 08:10 ProInvestorNEWS 1122021



Nvidia skuffer de mest optimistiske trods fremragende regnskab vurderer Danske Bank

29/8 07:39

Onsdag aften kom regnskabssæsonens nok mest ventede regnskab fra Nvidia, der viste, at chipgiganten endnu en gang har indfriet analytikernes forventninger.

Alligevel faldt aktien med knap 7 pct. i eftermarkedet, og det presser de globale teknologiaktier.

Ifølge senioraktierådgiver i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, levede Nvidias regnskab nemlig ikke helt op til de mest optimistiske investorers forventninger.

- Vi har altså en Nvidia, der ikke helt rammer alles forventninger i et marked, der i forvejen var såret, og så er vi i øvrigt inde i en periode med meget lav volumen. Dette øger nedrisikoen, når du som selskab ikke helt lever op til forventningerne, skriver Lars Skovgaard Andersen torsdag morgen i en kommentar.

Derudover påpeger aktierådgiveren, at Nvidia-aktien kan været blevet påvirket af "travel and arrive"-handel, som betyder, at handlere har købt aktien frem mod regnskabet for så at sælge lige op til offentliggørelsen.

Amerikanske techaktier var i forvejen presset før offentliggørelsen af Nvidias regnskab, efter det kom frem tirsdag, at investeringsfonden Hindenburg Research havde åbnet en short position på serverproducenten, Super Micro Computers, skriver Lars Skovgaard Andersen.

NVIDIA VILDE OMSÆTNINGSVÆKST FORTSÆTTER

Nvidias omsætning lød på 30,4 mia. dollar, eller 203,65 mia. kr. Et pænt stykke over analytikernes forventning under et på 28,9 mia. dollar, viser tal fra Bloomberg News. Men nogle analytikere kan have stilet endnu højere.

For samme periode sidste år lød omsætningen på 13,50 mia. dollar.

Det er dermed femte kvartal i træk med trecifret vækst i omsætningen for Nvidia set på årsbasis.

Aktierådgiveren mener, at der fortsat er stort potentiale i kunstig intelligens, men han fastholder sin neutrale aktieanbefaling på it-aktier.

- Netop fordi sektoren er dyr, og den på kort sigt vil være sårbar overfor skuffelser, skriver Lars Skovgaard Andersen.

Lars Skovgaard Andersen forventer, at der fra morgenstunden vil være modvind på aktiemarkederne - men ikke mere end man normalt bør opleve i august, skriver han.

- Den endelige test af Nvidias regnskab finder vi først ud af i aften, når der kommer handel i den, skriver han.

.\˙ MarketWire



29/8 2024 15:51 Bullish 1122026



Nvidia sætter sig en smule efter q2-regnskabet, men kanariefuglen synger i bedste velgående, og der ses kursstigninger bredt i relaterende chip-, og it-virksomheder. AI-bølgen er fortsat ustoppelig.



29/8 2024 17:25 ProInvestorNEWS 1122027






TRÅDOVERSIGT