Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugekommentar #134 Investorernes våde drøm for september


122132 Helge Larsen/PI-redaktør 5/9 2024 15:44
Oversigt

Investorernes største ønske i september er lidt som at blæse og have mel i munden. Økonomien skal bremse tilpas meget op, så inflationen går ned, men uden vi havner i en recession. Mere herom i denne ugekommentar, hvor Helge Larsen omtaler Bavarian Nordic, Ambu og Genmab.

Videoen er ikke en opfordring til køb eller salg af aktier. Helge Larsen har aktier i Bavarian Nordic og Genmab.




5/9 2024 18:02 ProInvestorNEWS 3122133



Der er lagt op til et større drama for finansmarkederne fredag eftermiddag, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for august kan udløse en større markedsreaktion.

Rapporten har ifølge chefstrateg hos Danske Bank Frank Øland stor betydning for, om recessionsfrygten skal have ny næring eller kan begraves for en stund.

- Arbejdsmarkedsrapporten er altid vigtig, men det føles som om, den aldrig har været så vigtig som nu. Det var en svag arbejdsmarkedsrapport, der satte skub i nedturen på aktiemarkedet for en måned siden og nu frygter investorerne, at det kan ske igen, skriver Frank Øland.

Optakten til rapporten har ikke været så opløftende, for torsdag eftermiddag skuffede ADP-rapporten, som er en uafhængig jobrapport. Den viste en jobskabelse i august på 99.000, hvilket var langt under forventningerne.

Og onsdag viste nye data, at antallet af nye jobopslag (JOLTS) er på det laveste niveau siden starten af 2021. Det er dog stadig højere end før coronakrisen, pointerer Frank Øland, og han noterer også, at torsdagens opgørelse af nytilmeldte ledige i denne uge var på et "uændret ikke-alarmerende niveau."

Ifølge Bloomberg News ventes fredagens jobrapport at vise en jobskabelse på 165.000 i august - altså noget over tallet i ADP-rapporten.

- Vi forventer et kraftigt fald i aktierne hvis antallet af nye jobs bliver på niveau med ADP-tallet eller dårligere. Det kan også åbne op for en ekstra stor rentenedsættelse på 0,5 pct. fra Federal Reserve, skriver Frank Øland.

Bliver rapporten omvendt stærk med 200.000 job eller mere, ser han aktierne stryge i vejret.

- Mange investorer synes at sidde på det yderste af stolen, så en skuffelse eller glædelig overraskelse vil sandsynligvis udløse en markant markedsreaktion, vurderer Frank Øland.

Hos Danske Banks analysekorps er det fortsat vurderingen, at arbejdsmarkedet i USA er rimelig solidt.

- Efterspørgslen efter arbejdskraft køler gradvist af, men det er stadig ikke svært at få et job i USA. Indtil videre ligner det en blød landing med lidt lavere vækst end tidligere, skriver Frank Øland.

Hos Danske Bank anbefales en balanceret tilgang til aktiemarkedet, og at man i øjeblikket bør have ekstra fokus på kvalitet og defensive aktier.

.\˙ MarketWire



6/9 2024 07:07 ProInvestorNEWS 2122140



Jobdata kan åbne døren for dobbelt amerikansk rentesænkning i september

6/9 06:36

Investorerne handler torsdag rentefutures med en forventning om, at det amerikanske centralbank, Federal Reserve, på sit møde om knap to uger vil sænke sin rente med 35 basispunkter.

Altså et sted mellem en og to gængse nedsættelser på 0,25 pct.point.

Og torsdagens data, såvel som onsdagens, fra det amerikanske arbejdsmarked kunne godt tale for, at Federal Reserve vil grave dybt og gå efter den dobbelte lempelse.

Den private jobrapport fra ADP skuffede nemlig for august med 99.000 skabte jobs mod ventede 144.000. Den lave måling fulgte samtidig i kølvandet af en opgørelse onsdag, der viste, at antallet af ledige stillinger i den amerikanske økonomi i juli faldt til 7.673 mio., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 8.100 mio. jobopslag. Niveauet i juli var det laveste i treethalvt år.

Det er alt andet lige to fingerpeg om, at fredagens afgørende officielle jobrapport for august fra det amerikanske arbejdsministerium kan vise sig at blive endnu en skuffelse, og det skal ses i sammenhæng med, at det var rapporten for juli også, hvilket i starten af august sendte aktierne kraftigt ned, på en enkelt dag med 3 pct., og obligationsrenterne samme vej.

- Morgendagens jobrapport kan være svagere end forventet på grund af nedgangen i ADP-tallet, siger Jeffrey Roach, cheføkonom hos LPL Financial, til Yahoo! Finance.

- Hvis jobrapporten overrasker investorerne og viser sig at være svagere end forventet, øges sandsynligheden for en rentenedsættelse på 50 basispoint ved det kommende rentemøde.

Torsdag var der dog et lille glimt af håb, da antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge i USA endte i 227.000, mens 230.000 var ventet, og det er ikke et tal, som normalt flugter med ledighedstal under en recession.

Økonomerne regner ifølge Bloomberg News med, at der i august i USA blev skabt 165.000 nye job uden for landbruget sammenlignet med det meget lavere niveau i 114.000 i juli, der skuffede investorerne.

Samtidig ses ledigheden falde tilbage til 4,2 pct. fra de 4,3 pct. i juli, da den ellers steg fra 4,1 pct

- Efter torsdagens blandede tal er det op til fredagens jobrapport at give investorerne en klar læsning af situationen i arbejdsmarkedet, siger Chris Larkin, investeringschef hos E*trade, til Bloomberg News.

- Vi er i et miljø, hvor gode nyheder er gode nyheder, og hvor dårlige nyheder er dårlige nyheder, og markederne forsøger stadig at finde ud af, om økonomien bremser for meget op, og om Federal Reserve er bag kurven.

Handelen med rentefutures indikerer også, at markedet forventer et sted mellem fire og fem gængse rentenedsættelser inden nytår til 4,24 pct. mod nuværende 5,25-5,50 pct.

Med kun tre rentemøder tilbage i 2024 vil det altså kræve dobbelte rentesænkninger fra centralbankens side.




6/9 2024 15:16 3kilofisk 0122149



Jeg undrer mig over den forholdsvis positive modtagelse af dagens jobtal. De var under det forventede, og pænt under endda hvis man indregner nedvurderingerne fra tidligere tal.



6/9 2024 15:27 Helge Larsen/PI-redaktør 0122152



Cheføkonom: Den amerikanske økonomi holder dampen oppe

6/9 15:10

Fredagens jobrapport, som ramte en smule under forventningerne, vidner om et amerikansk arbejdsmarked, der ikke længere buldrer afsted, men som alligevel formår at holde dampen oppe. Det skriver Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, i en kommentar.

- I det hele taget var arbejdsmarkedsrapporten en tand svagere end ventet på forhånd af investorerne. Ikke mindst fordi tallene for juli i samme ombæring justeres lidt ned. Det får renterne og dollaren lidt i defensiven, men der er ikke tale om voldsomme udsving og man kan nærmest høre, hvordan mange investorer foreløbigt drager et lettelsens suk. Rapporten er nemlig ikke decideret svag, skriver Søren Kristensen.

Når Federal Reserves renteudvalg senere i september sætter sig sammen, så bliver udfaldet højest sandsynligvis en rentenedsættelse. Det gør sig også gældende for årets resterende rentemøder, mener Søren Kristensen.

- I øjeblikket er vores bedste bud, at Fed vil sætte renten ned på alle de tre resterende møder i indeværende år. Men det forventes i den grad også af investorerne, at mindst en af de rentenedsættelser bliver af dobbelt størrelse, skriver cheføkonomen.

.\˙ MarketWire



6/9 2024 15:25 Helge Larsen/PI-redaktør 0122150



Cheføkonom: Lunken jobrapport er ikke nok til at dulme recessionsfrygten

6/9 14:48

Fredag kom den længe ventede amerikanske jobrapport for august. Rapporten viste, at jobskabelsen for august måned var mindre end ventet, og det holder liv i frygten for recession, mener cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer.

- Dagens jobrapport er til den svage side og vil desværre ikke bidrage til at dulme den recessionsfrygt, der har ramt de finansielle markeder. Som tingene ser ud nu, så er der desværre tegn på, at en relativt hård opbremsning har ramt det amerikanske arbejdsmarked hen over sommeren, skriver cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer.

Tallene giver Federal Reserve anledning til at overveje en større rentenedsættelse, ved næste rentemøde i centralbanken senere på måneden, mener cheføkonomen.

- Som tingene ser ud nu, så er det nærmest 50/50, om der kommer en såkaldt stor rentenedsættelse på 50 basispoint til september, skriver Tore Stramer.

.\˙ MarketW



6/9 2024 15:26 Helge Larsen/PI-redaktør 0122151



Feds Williams finder det nu passende at sænke renterne

6/9 14:58

Tiden er nu inde for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at sænke renterne.

Det konstaterer John C. Williams, der er chef for centralbankens afdeling i New York, ifølge Bloomberg News, efter at der fra USA er offentliggjort beskæftigelsesrapport for august.

I sidste måned blev der skabt 142.000 arbejdspladser i USA, og det viser ifølge John C. Williams, at jobmarkedet nu er ved at være afkølet. På samme tid har centralbanken nu også gjort fremskridt med inflationen.

- Med økonomien i ligevægt og en inflation på vej mod 2 pct. er det nu passende at skrue ned for graden af den restriktive pengepolitik ved at sænke fed funds-renten, siger New York-chefen ifølge Bloomberg News.

Federal Reserve holder sit rentemøde 17.-18. september, og her er markedet overbevist om, at renten skal blive sænket. Lige nu ses der 50 pct. sandsynlighed for enten en lempelse på 25 eller 50 basispoint.

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT