Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DSV: Her er "tidslinjen"


122241 ProInvestorNEWS 16/9 2024 06:45
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

DSV og Deutsche Bahn har sat deres underskrifter på en salgsaftale, som skal bringe Schenker på danske hænder. Her er lidt oversigt over hvad investorerne med fordel kan holde øje med de kommende måneder og kvartaler.


DSV stopper aktietilbagekøbet

Som den naturlige konsekvens af, at DSV nu køber DB Schenker og skal udstede et større antal nye aktier til finansiering af købet, indstillede DSV fredag sit aktietilbagekøbsprogram. Selskabet havde købt aktier tilbage for 643 mio. til en gennemsnitskurs på 1220.

De sidste accepter lader vente på sig

Købet er "endeligt" i den forstand, at de parter, som skal give deres accept, har gjort det. Det forventes, at der kun udestår formaliteter som godkendelse af myndigheder, politikere og formelt Deutsche Bahn. Den proces tager 2-3 kvartaler og forventes at være på plads i 2. kvartal 2025


DSV taler med kreditvurderingsbureauer

For at sikre, at DSV kan opretholde en solid kreditvurdering, som er forudsætningen for lave finansieringsomkostninger, skal de formentlig de kommende måneder i yderligere dialog med kreditvurderingsbureauerne. Ud af købesummen på 14,3 mia. EUR skal en betydelig del lånefinansieres via obligationsudstedelser.

4-5 mia. EUR i nye aktier

I forbindelsen med aftale annoncerede DSV, at de regner med at sælge nye aktier for 4-5 mia. Her er lidt perspektiv på det tal:

4-5 mia. EUR svarer til 29,84-37,3 mia. DKK. I midtpunktet er det 33,57 mia.
33,57 mia. svarer til 11,3 % af fredagens lukkekurs. Det er en "større" transaktion.
Hvor stor den ender med at blive afhænger formentlig af flere forhold og en kombination af de vilkår man kan opnå en langsigtet fremmedfinansiering på (renter og løbetider) samt at den fornemmelse og indikationer, som DSV har fra institutionelle investores interesse i at købe nye aktier. Interessen er der. Det er alene et spørgsmål om hvor stor en "rabat", som DSV skal give investorerne for at købe.
Prisafslag varierer afhængig af udstedervirksomheden og salgets størrelse. I det her tilfælde vil ca. 5 % være mit bud. Tallet er behæftet med en rækker ubekendte og usikkerheder.
Investorerne kender reelt ikke hvor hurtigt det vil være muligt at "integrere" DB Schenker fuldt ud. Det skal de kommende måneder formentlig være med til at give et billede af
DSV har givet garantier for at antal jobnedlæggelser bliver mindre på kort sigt. Jo længere tid integrationen tager, jo længere tid tager det at få indtjeningen på plads. Det vil investorerne søge svar på, og har en betydning for prisafslag.



Det kan blandt andet tale for at investorerne aktuelt forholder sig lidt afventende kortsigtet:

Den økonomiske udvikling og vækst globalt er i slæbegear.
Aktiekursen er steget en del de seneste uger og måneder på forventninger om at DSV trods alt og til syvende og sidst ender med at blive køberen.
Forude venter et aktiesalg på mere end 10 %, som vil ske til reduceret pris.


Det kan tale for at købe "førtidigt"

En stor usikkerhed er fjernet og det er vigtigt.
Investorerne ved, at DSV har en skarp plan for DSV/DB Schenker og synergipotentialet er stort. DB Schenker er en svendeprøve.
Når aktiesalget er overstået, vil investorerne se fremad. Risikopræmien kan give sig ganske meget når salget er vel overstået.
DSV kan nu kigge fremad og spejde mod Mellemøsten og NEOM. Kapitalen vil til den tid være på plads.
Renterne er på vej ned, og hvis de falder hurtigt, kan det sammen med de olieprisfald, som vi har set de seneste måneder give mulighed for et økonomisk opsving fra og med midten af 2025. Det kan give DSV mere at køre med.

DSV.CO




16/9 2024 06:59 ProInvestorNEWS 6122242



Figur 1: Kursudvikling, DSV, 2024

Kilde: Nordnet

DSV.CO




TRÅDOVERSIGT