Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kinesiske aktier: Flyver op som en lynkineser


122421 ProInvestorNEWS 2/10 2024 07:14
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

De kinesiske aktier bliver ved med at nyde godt af den kinesiske stimulans. Den seneste måned er udviklingen som forvandlet siden annoncering af den større stimulans

De kinesiske aktier har indtil for blot nogle få uger siden haft en trist udvikling de seneste 5 år
Svagere økonomi, pres på boligpriser, stigende ungdomsarbejdsløshed, isoleringspolitik og risiko for deflation har sendt den kinesiske økonomi og aktierne ned
Der har været gjort mange forsøg på at støtte økonomien
Indtil for lidt over 1 uge siden har disse forsøg slået fejl og kun været halvhjertede
Det skyldes formentlig ikke mindst, at stimulanser har været "partielle".
Enten har det været lavere renter og reservekrav til bankerne
Eller noget andet, som har været for lidt og kun til dele af økonomien

De seneste tiltag synes at have en større effekt
I hvert fald på aktiemarkedet
I figur 1 er illustreret kursudviklingen i Alibabas amerikanske parallelnotering
Den er steget med 56 % de seneste 3 måneder og med 35 % alene den seneste måned
Her til morgen er den kinesiske notering steget yderligere og der er lagt op til endnu en 5 % stigning eller så, når handlen i USA starter senere i dag

Kan Kina skubbe den globale økonomi i gang i 2025

Vi ved af erfaring, at aktierne og investorerne reagerer på en økonomisk vending først. Hvis det vi ser nu i de kinesiske aktier er udtryk for den vending, som vi ser senere og ind i 2025 i Kina, er der mere end blot almindeligt gode mulighed for at den globale økonomi kan få sig et godt opsving i 2025, når en bedre udvikling i Kina får følgeskab af lavere inflation og renter i USA/Europa.

Figur 1: Kursudvikling, Alibaba, 2024

Kilde: Nordnet




3/10 2024 07:03 ProInvestorNEWS 2122434



3/10 06:34

Efter 13 dages optur er fremgangen for de kinesiske aktier vendt. Det betyder massive fald til de kinesiske selskaber, der er noteret i Hongkong, mens resten af Kina fortsat holder lukket på grund af fejringen af Golden Week.

For Hongkongs Hang Seng indeks udmønter det sig i et samlet fald på 3,1 pct. til indekset.

- Det lader til, at de spekulative stigninger endelig har ramt et fartpump, der er drevet af mere forsigtighed og gevinsthjemtagning, siger Hebe Chen, der er analytiker hos IG Markets, ifølge Bloomberg.

Aktierne i Kina har ellers haft medvind på udsigterne til øget stimuli Kina, men nu stemningen vendt.

Marketwire



3/10 2024 09:19 ProInvestorNEWS 2122436



Kinesiske ejendomsaktiers vilde optur stoppede brat torsdag

3/10 08:58

Efter et vildt kursridt den seneste uge stoppede opturen for de kinesiske ejendomsaktier brat torsdag på børsen i Hongkong.

En række penge- og finanspolitiske tiltag sendte i sidste uge og i starten af denne uge de kinesiske aktier op med raketfart, og særligt ejendomsaktierne nød godt af de forskellige tiltag til at stimulere økonomien, herunder den kriseramte ejendomssektor.

Torsdag er det dog også netop ejendomsrelaterede selskaber, der rammes hårdest af det, der kunne ligne noget profithjemtagning hos investorerne.

Blandt nogle af de store ejendomsudviklere falder Sunac China Holdings og Shimao Group Holdings med henholdsvis 13 og 17 pct. i torsdagens marked.

Over de foregående seks dage var Sunac-aktien steget ikke mindre end 346 pct., og siden starten af sidste uge var Shimao steget hele 430 pct.

Det ledende aktieindeks i Hongkong, Hang Seng, faldt torsdag 1 pct. efter en samlet fremgang på 23 pct. over de seneste seks handelsdage.

Mens der torsdag er blevet handlet på børsen i Hongkong, så holder resten af markederne i Kina lukket ugen ud på grund af fejringen af Golden Week.

.\˙ MarketWire



3/10 2024 10:33 Milito 1122437



"Over de foregående seks dage var Sunac-aktien steget ikke mindre end 346 pct., og siden starten af sidste uge var Shimao steget hele 430 pct."

Absurd.



TRÅDOVERSIGT