Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas - hvor er bunden ?


122581 DjengisCash 15/10 2024 14:10
Oversigt

Det har været interessant at betragte kursudviklingen på Vestas den seneste måned.

Der har kun været en vej og det er ned. Men det interessante har været den næsten lineære bevægelse. Det er ret atypisk, da man sjældent ser så langvarig trend uden et par modreaktioner under vejs.

Der er stærke kræfter på spil, da dette mønster kun tegner sig, hvis flere store investorer vælger at sælge ud uanset prisen.
De daglige evindelige fald smitter så af på de mindre investorer der frygter, at de store handler på lækkede nyheder, som markedet ikke besidder generelt.

Et kedeligt nyhedsflow kan ikke forklare udviklingen alene.

Ligger selv med GAK på 135 og venter på et signal om, at sælgerne bliver trætte, men indtil videre har de virket utrættelige.

Hvas siger i andre til kursudvikling i Vestas ?



15/10 2024 14:27 Toto 4122582



My words exactly!

Jeg købte for nyligt en stor portion til 160 og har suppleret løbende i takt med den faldende pris, men der er hele tiden en ny bund, og jeg har nu en GAK på 145 men er da også ved at være lidt bekymret over denne her nedadgående spiral der har brudt ned gennem hidtige støtteniveauer og med halveringen af kursmålet fra REDBURN, så tegner det ikke alt for lyst.

Det eneste jeg har kunnet Google mig frem til er bekymringen for konkurrence fra Kina, og så regnskabet og conference Call fra august der udløste stor kritik.
https://www.vestas.com/content/dam/vestas-com/global/en/investor/reports-and-presentations/financial/2024/q2-2024/240812%20conference%20call.pdf.coredownload.inline.pdf

Men jeg forstår heller ikke den dramatiske og konsistente negative trend.
Ser man på Vestas hjemmeside er hele september spækket med nyheder om nye ordrer. Og med rentesænkning i sigte og et regnskab der allerede har gjort op med de øgede omkostninger , så er jeg også på bar bund...

Så jeg kan ikke kaste noget forklarende lys over det her, men deler din undring og frustration.




15/10 2024 14:53 3kilofisk 5122583



Politikerne i EU taler næsten ikke om andet end grøn omstilling og forsyningssikkerhed. Og mens de bare taler og taler så bliver alt hvad der har været af projekter på brint, metanol, landmølleparker og havmølleparker enten udskudt i årtier eller hekt skrottet. De snorksov mens du lod Kina totalt udradere alt havd der var af solcelleindustrie her. Inden de vågner op så har de også ladet Kina smadre det meste af den europæiske bilindustri. Og intet, son i intet tyder på, at de endnu har øjnet at Kinas næste offer bliver vindindustrien.

Og selv hvis nogle EU politikere skulle vågne op, så er beslutningsevnen og -processen i EU så vanvittig tung, at der vil gå mindst 5-6 år inden de har fået taget en beslutning, og til den tid er den totalt outdated og sædvanligvis også så udvandet pga særinteresser, at den nul effekt har.

Jeg er efterhånden ret pessimistisk mht Vestas, og næsten mere pessimistisk overordnet set for hele EU. EU er et bureakratisk monster som ender med at lide en langsom død pga af dens manglende evne til at agere og beslutte noget som helst næsten uanset hvor vilde trusler vi står overfor.



15/10 2024 15:01 DjengisCash 1122584



If you cant beat them join them

Svenske Volvo blev jo kinesisk, så måske Vestas også bliver opkøbt af kineserne på et tidspunkt.

Der er jo ikke noget i aktiestrukturen som forhindrer det.



15/10 2024 15:05 Toto 1122585



Jeg er desværre meget enig, og det er meget nedslående. Spm er så om skal man sælge ud og påtage sig et fem cifret tab eller der stadig er håb forude?

Opkøb fra Kina... Tænk hvis det er det redningsscenarie, vi ser ind i...

Så vågn dog op politikere, har man lyst til at råbe...

Dét sagt. Så er det dælme også en hård og nådesløs reaktion fra investorerne. Vi burde støtte Vestas nu. Ikke skære dem midtover..

Men trist, ja...





15/10 2024 16:41 3kilofisk 1122588



Vi kan ikke redde Vestas ved at købe aktier. Politikerne må skabe nogle rammer så nogle kan se en ide i at lave vindmølleparker.

At de sover i EU er ikke mærkeligt. Men med tanke på, at Vestas er en stor dansk eksport succes, så er det dog bemærkelsesværdigt, at der heller slet ikke er bare en enkelt dansk politiker der er vågen og bare gær et forsøg på at italesætte dette. Men der sker NUL.

Hvis kineserne ville købe, hvad jeg på ingen måde tror, så skulle politikerne nok vågne op, og med hovedet på skrå og flæsket lagt i alvorlige folder, så ville de nok begynde at ævle om at man ikke kan sælge sådan vigtig knowledge og infrastruktur....uagtet, deres egen Laden stå til ender med at dræbe samme.

På mange måder er jeg pro EU. Men EUs beslutningsproces er blevet som en kræftknude der æder institutionen op indefra.



15/10 2024 17:16 DjengisCash 1122590



3kilofisk, så længe der ikke er noget alternativ til EU, så er jeg tilhænger.

Men problemet med EU er jo, at der er 28 medlemslande som i mange sammenhænge skal blive enige.
Den enkle løsning er mere magt til EU og flertalsafgørelser i alle sager.

Men det er medlemslandene vist ikke klar til.

Ineffektive beslutningsprocesser er produktet af, at medlemslandene ikke ønsker at afgive suverænitet.



15/10 2024 19:00 3kilofisk 2122591



Det er jo himmelråbende idiotisk at alene en psykopat som Orban kan og får lov til at blokere og bremse ethvert tiltag. Det er jo som at have Putin med til bords, for hvem kan sige med bestemthed hvir hans virkelige loyalitet ligger. Hvis ikke det er Orban så er det polakkerne eller andre der decideret afpresser resten for at stemme for et eller andet. Alle taber ved det. Det er bare en smuldrende suverænitetsafgivelse man ikke lige ser.

Og så taler man sgu oveni om at indlede samtaler med Serbien. Det et jo som at invitere Putin med i soveværelset. Mig ubegribeligt at man overhovedet kan overveje det.

Hvis ikke de løser op, så ender det med at ødelægge EU. En ide kunne være at dele sig så de mere seriøse stater går videre.



15/10 2024 16:22 Thorkild01 0122587



Michael Porter, der i 80'erne og 90'erne var den nok mest citerede forsker, når det gjalt strategi og konkurrence gennemførte et stort internationalt studie publiceret i bogen The Competitive Advantage of Nations.

En af de interessante pointer i bogen er, at comparative disadvantages (som fx. at være underlagt en stram regulering, høje skatter etc) på sigt kan være en konkurrencemæssig fordel for et selskab/selskaberne i et land/region.

Det er nok det budskab som Vestager og de andre bureaukrati freaks i EU har gjort til deres "materplan" for europæiske selskaber.

Sjovt nok har jeg for ganske nylig set i video på Youtube, der er publiceret af noget der kalder sig Market Exit, der veldokumenteret argumenterer for, at de tiltag som Vestager og resten af tosserne ? i EU gennemfører plagieres af andre lande fx. US, og på den måde bliver en international standard, hvor europæiske selskaber på grund af EU's Masterplan får en first mover konkurrencemæssig fordel.

Ps. Har på det seneste hørt et par interviews med Lina M. Khan Chair of the Federal Trade Commission i US. Hun er ((efter min mening)om end endnu mere vanvittig end Vestager og det øvrige slæng i EU kommissionen. Men måske er det nok bare mig, der ikke har set lyset :(



15/10 2024 17:08 ProInvestorNEWS 0122589



Kinesisk vindmølleproducent løfter sløret for havmølle på 26 megawatt

15/10 16:49

De kinesiske vindmølleproducenter fortsætter kapløbet om at lancere større og større møller, hvilket sker på et tidspunkt, hvor vestlige aktører har peget på behovet for at sænke hastigheden for udvikling af nye møller.

Samtidig rykker de kinesiske producenter også til Europa - og senest var det den kinesiske vindmølleproducent Goldwind, der tirsdag fik en mølleordre til et projekt i Italien på 29 megawatt bestilt af Generai, som er et datterselskab til den italienske udvikler Alerion Clean Power.

Og i weekenden kunne kinesiske Dongfang Electric afsløre billeder af en nacelle til en havmølle på ikke mindre end 26 megawatt, skriver branchemediet Recharge News.

- Møllen på 26 megawatt er den seneste i en ubarmhjertig stigning i nominel effekt fra kinesiske producenter de seneste måneder, skriver Recharge News og peger på nylige afsløringer af en 20 megawatt-mølle til flydende havvind fra firmaet CRRC og en 15 megawatt havmølle fra Sany.

Imens har vestlige leverandører peget på behovet for at konsolidere sig omkring en møllekapacitet på 15 megawatt for at give forsyningskæden mulighed for at kunne følge med udviklingen.

Imens de kinesiske selskaber fortsætter med at introducere nye møller i et hastigt tempo, har de øget deres fokus på at vinde markedsandele uden for det stærkt konkurrenceprægede hjemmemarked i Kina.

Og noget tyder på, at de kinesiske leverandører har lidt mere end en dør på klem til markedet i Europa. Forleden kom det i hvert fald frem, at kinesiske Mingyang har indgået en aftale om et kæmpe havvind-projekt i Middelhavet.

Foreløbigt er der tale om en indledende fase af ingeniørarbejdet og projektets design, men selvom der endnu ikke er tale om en endelig leveranceaftale, er der allerede nu planer om, at Mingyang skal opføre en fabrik med ca. 1100 ansatte i Italien, hvor møllerne i givet fald skal fremstilles.

Projektet ved Sicilien, som hedder Med Wind, skal efter planen have en kapacitet på 2,8 gigawatt (GW). Mingyang har i den forbindelse indgået en aftale med udvikleren, italienske Renexia, om at levere vindmøller med en kapacitet på 18,8 megawatt (MW).

.\˙ MarketWire



TRÅDOVERSIGT