Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ledelse betyder noget


31903 10/8 2010 11:10
Oversigt

Når man vurderer et selskab bør man evaluere selskabets ledelse også.

Herinde har vi meget fokus på kurserne (der i mine øjne er knap så vigtige) og på regnskaberne (som er vigtigere), men sjældent drøfter vi selskabets ledelse.

Det mener jeg er en stor fejl. En god ledelse kan gøre en kæmpe forskel, mens en dårlig ledelse kan drive det bedste firma i sænk.

Vi får gang på gang denne lektie af aktiemarkedet.

Se på H+H´s Hans Gormsen, som vel nærmest har Danmarks rekord i nedjusteringer, kig på firmaet og kig på kursen.

Se på Capinordic, hvor man ikke kan have tillid til nogle af de værdier der er opført i regnskabet udover likviderne.

Og jeg kan blive ved.

Omvendt så kan man se på fremragende ledelse i Novo Nordisk, Vestas, FLS og de gør det godt for deres shareholders.

Derfor vil jeg slå til lyd for at vi hyppigere inkludere en ledelsesevaluering i vores aktiekøb. Hvor har de været før? har de en track rekord man kan bruge til noget. Har de en historie med mange nedjusteringer bag sig? Jamen det siger da noget om hvor godt styr de har på deres marked og på deres virksomhed.

Ledelse betyder selvfølgeligt noget i driften af en virksomhed, og det er, i sidste ende, også det vi som aktionærer vil nyde godt af!

Ledelse betyder noget!



10/8 2010 12:43 CRANBERGER 031907



Synes det er en fin ide. Men mener det bør være et sub-parameter i en breddere virksomheds strategisk analyse.

Første prioritet for en ny CEO, der fx. er indsat som led i en turnaround er at skabe den økonomiske gennemskuelighed der er forudsætning for at få styr på stumperne.
Når der er styr på likviditet og profitabilitet, ROIC konsekvent er højere en WACC, så kan der tænkes i vækst og expansion af investerede capital IC. For nu at bruge EVA begreber.

Her på proinvestor er det for det meste Biotek hvorfor en EVA/DCF analyse er knap så relevant, men så kunne man bruge et real-option framework, hvori man vurderede ledelsens evne til at skabe nye optioner.
Evt. kan man direkte spørge ledelsen hvad der bliver deres væsentlige del mål freadrettet, hvilke KPIer de har etableret, også simpelhen følge udvikling i disse KPIer og opfyldelse af del mål. Mekanisk visuelt



10/8 2010 13:47 Valueguy 031910



Hørt!

Det er en rigtig god idé at forsøge at gennemskue bevæggrunde/intentioner ved at undersøge historik fra de involverede personager. Det man også skal huske i den forbindelse er at gode virksomheder tiltrækker gode ledere. Så alene det at en person med god historik vælger virksomheden siger med stor sandsynlighed noget om sammes sundhedstilstand.

Håber også mere fokus på dette parameter som jeg selv sætter højt. Man sover tryggere og behøver ikke i samme grad følge hver eneste step en virksomhed tager.



TRÅDOVERSIGT