Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk forventer at bestille endnu 10 skibe


41291 fcras 14/4 2011 09:00
Oversigt


Torsdag 14. april 2011 kl: 07:03Share

A.P. Møller - Mærsks topchef Nils Smedegaard Andersen forventer, at Maersk Line i juni vil bestille endnu 10 af de gigantiske Triple-E containerskibe på det sydkoreanske værft Daewoo Shipbuilding.

I februar kontraherede Maersk Line 10 af de nye 18.000 TEU containerskibe på værftet, med option på yderligere to gange 10 skibe, og det er den første af disse optioner, Smedegaard Andersen nu venter af gøre brug af.

"Beslutning vil blive truffet i juni, og vi forventer, at vi vil benytte os af muligheden for at bestille yderligere 10 skibe", sagde Nils Smedegaard Andersen til journalister efter en maritim konference i Singapore på onsdag.

Mærsk vil senere på året beslutte, om man vil udnytte optionen på de sidste 10 containerskibe der indgår i optionen.

De nye Triple-E klasse skibe bliver, men en kapacitet på 18.000 TEU, en længde på 400 meter og en bredde på 59 meter, verdens hidtil største containerskib. Hvert skib koster 190 millioner dollar, eller mere end en milliard kroner.

Maersk Line vil udvide sin flåde med 8 procent om året. Ikke for at vinde markedsandele, men for at følge med efterspørgslen, sagde Nils Smedegaard Andersen videre på konferencen.

Kilde: Channel News Asia
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10647

MAERSK A.CO




TRÃ…DOVERSIGT