Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Langsigtede betragtninger om markedsretningen


47926 renek 31/10 2011 18:15
Oversigt

Der er et nyt indlæg på bloggen:

http://www.market-trends.net/

Det handler om, hvilke forventninger vi kan have til det fremtidige afkast på S&P 500, og det vil sige, at vi er ude i verdens mest populære emne: forudsigelser.

Enjoy!



31/10 2011 18:56 Conner 247928



Som du nævner, så behøves man slet ikke at se over en periode på 100 år.
Hvis vi ser 20 år tilbage, så er der sket rigtig mange ting. Den vigtigste ting er nok internettet, men der også kommet afsindigt mange flere penge i omløb, hvilket er måske nok så vigtigt rent investeringsmæssigt. I dag skulle i vi så iflg FN runde beboer nr. 7 mia på denne klode. Det har så vidt jeg husker taget 20 år at gå fra nr. 6 til nr. 7 mia.

Man kan så begynde at gætte på hvornår vi når nr. 8 mia. Jeg kan på trods af den situation vi står i nu, ikke forestille mig andet, end at vi om 20 år vil se nogle aktieindeks som ligger langt højere end i dag. I grunden begriber jeg ikke, at demografien ikke bliver taget langt mere i anvendelse sådan rent investeringsmæssigt, end det er tilfældet.

Vi må have en til at lave et demografisk indlæg en dag



31/10 2011 23:28 NedOp 047942



Fed matrix, som man siger! :)

Når det er sagt, så er jeg ikke helt overbevist af de "røde bokse" du har tegnet. De er vel ikke andet end et (måske velkvalificeret) gæt?

Om vi går imod højere eller lavere P/E-værdier kan vel være ligeså svært at spå om, som om vi er i et bull- eller bear-market? Dette plejer du ikke at spå om, så hvorfor nu? Skal P/E-værdien altid ned og runde +/- 10 før det vender, eller findes der også historik hvor det vender inden?

Jeg går ud fra at du har et statistisk velfunderet argument til at støtte op om din sag :)



1/11 2011 11:28 renek 147952



Hej NedOp

De røde bokse er historiske facts - ikke et kvalificerede gæt. Hele matricen bygger på +1.400 observationer.

Det kvalificerede gæt ligger i, hvorvidt fremtiden kommer til at afspejle fortiden - dog indenfor et generelt område. Det ser ud til at være rimeligt konsistent, hvad angår P/E og fremtidigt afkast.

P/E bevæger sig i nogle langsigtede trends, der er definerende for sekulære trends i aktiemarkedet og dermed det langsigtede afkast. Sekulære bullmarkeder er endnu ikke blevet kickctartet fra et højt P/E niveau.

Jeg elsker skam forudsigelser - de skal blot rammesættes ordentligt. Det vil som værende netop det: forudsigelser og de problematikker det medfører. Mange af læserne på bloggen ønsker rent faktisk forudsigelser på trods af et helt indlæg advarende om forudsigelser, og derfor lavede jeg også dette indlæg

Desuden er det fantastisk at forudsige noget 10 år ud i fremtiden: hvis jeg rammer rigtigt kan jeg henvise til det hver dag og måske blive udnævnt til "ekspert". Hvis jeg rammer forkert kan ingen alligevel huske det. Seniorstrateg Henrik D fra Nordea kommer med nye forudsigelser hver uge på "La Televisión Nacional" og slipper billigt af sted med det



2/11 2011 11:57 NedOp 047987



"Sekulære bullmarkeder er endnu ikke blevet kickctartet fra et højt P/E niveau."

Det svarer jo fint på mit spørgsmål, mange tak :)

Nu gælder det så om at læne sig tilbage i 10 år, og indkassere 4-7% pr. år. Det bliver dejligt :)



31/10 2011 23:47 Kongkurs 047945



rkhanen - flot stykke arbejde. Nok ikke nogen dårlig ide, at jeg er ved at omlægge PF til Obligationer ;)



1/11 2011 11:52 renek 147954



Jeg skal ikke kunne afgøre om den ene eller anden strategi er bedre, men herunder ser du udvalgte afkast for perioden 2000 til 2010 med udgangspunkt i tallene fra Callan.com:

http://www.callan.com/research/download/?file=periodic/free/457.pdf

Jeg har fjernet MSCI Emerging Markets, fordi den har haft en uhyggelig performance de sidste 10 år (men elendig i 90'erne). Selvom Russel Value outperformer BC AGG (obligationsportefølje), så handler det hele om mit store mantra:

1) Hvor rige vi bliver, når vi står ved endestationen
2) vejen dertil

Vejen dertil er uhyggelig vigtig, fordi den er afgørende for om man holder fast i sin strategi. Vejen dertil handler om, hvor meget "puke factor" man har i sig. Jeg har ikke meget, og derfor er mit fokus altid hård risikostyring. Andre har mere, som jeg også har beskrevet i min video med Thorleif Jackson:

http://www.market-trends.net/blog/portefoljer-og-performance-del-2.html

BC AGG har meget konsistente afkast og 0% i draw down målt på årsbasis. Russel Value oplever op til -36%. Det er nemt nok at se på, når det hele er overstået - men ikke når man står mit i det. Alle de andre (Russel 2000, S&P 500 og MSCI EAFE) underperformer Onkel Obligation, fordi vi befinder i en sekulær bjørn...

investering, langsigtet, P-E, sekulært bearmarked, sekulært bullmarked, SPX




1/11 2011 18:44 Kongkurs 147969



Jeg ser på de næste 15 år. Jeg må konstatere, at jeg ikke får nok afkast på aktierne. Jeg er nok bare ikke god nok på det.
Derfor har jeg lagt en ny strategi, som går ud på at have maks 30% i aktier og resten i et mix af index- og realkreditobligationer.
Aktier primært Value som giver løbende udbytte som reinvesteres. Renter fra obligationerne ligeledes.
Det er ikke sikkert jeg slår markedet, men bare jeg når mit mål, så er det også fint, og det gør jeg hvis jeg kan holde et løbende afkast på obligationerne på i snit 4%.



TRÅDOVERSIGT