Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier og Recession


50451 30/12 2011 10:52
Oversigt

Den økonomiske udvikling i Danmark og EU har dystre udsigter i 2012. I Politiken idag kan man læse at 25 ud af 27 økonomer forventer recession i Europa i 2012.

Recession er defineret som 2 kvartaler i træk med negativ vækst.

Jeg forventer også en dyster kombination af ihvertfald 4 forhold.

Bankerne er fortsat ude i en mission hvor de skal slanke balancen (dvs. mindske udlån), rejse kapital eller fyre folk. Alle 3 strategier bliver brugt i øjeblikket af bankerne hvilket i sig selv har en afkølende effekt på økonomien. Grundlæggende vil der derfor være mindre adgang til lånefinancieret vækst for virksomheder og forbrugere.
Forbrugerne vil udvise forsigtighed og er begyndt at spare mere op og afdrage mere på deres lån. Det vil lægge en dæmper på forbruget. Derudover mister nogle deres job, hvilket også vil være negativt for forbruget.
Trods lave rente vil boligsalget stadig være for nedadgående eller fastfrosset, det betyder at der ikke kommer cirkulation af murstenspenge ind i forbruget.
Sidst men ikke mindst kan staterne ikke holde til mere ekspansiv finanspolitik og vil begynde at spare - dette vil også have en sammentrækkende effekt på økonomien.

Og så ellers ikke et ord om Europas konkurrence evner, der i sig selv er et kæmpe problem for en global konkurrence, som ikke længere blot er på pris, men også er på innovation, forskning og design - for ikke at tale om markedsadgang. Det er en konkurrence i globalisering 3.0 som Europa bakker baglæns ind i.

Da dette jo er et investeringssite og ikke et politico site, så er spørgsmålet for os, hvilke aktier skal vi investerer i?

Ja forbrugs- og finansaktier eksponeret hårdt mod den europæiske økonomi ser ikke så attraktive ud i 2012.

Så er der safeheaven aktier:

Medicinalaktier. Her vil jeg igen kigge på det internationale da jeg synes novo er en smule for dyr og ikke giver udbytte nok. Der er GSK og Johnson&Johnson, som giver 3-4 % som er pænt.

Så er der vækst aktierne:
Teknologiaktier. De er vel heller ikke så ramt af en forbruger recession og jeg er fortsat bull på Intel.

Grøn Energi aktier. Ja er det ikke den nye bobbel. Green energy har virkelig floppet, som de også sagde i Wall Street 2.

Konglomeraterne: De er vist kommet in igen. Schouw, APM måske.

Her er et par andre ideer:

http://articles.moneycentral.msn.com/Investing/Extra/caps-7-stocks-to-own-in-a-recession.aspx

http://stocks.investopedia.com/stock-analysis/2011/The-Other-Recession-Proof-Stocks-ORCL-CERN-KO-CL-QSII-CA0906.aspx#axzz1i0QaCVv1


Godt Nytår!



TRÅDOVERSIGT

50451 Aktier og Recession
30/12 10:52 7