Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lidt amerikansk med potentiale - Community Health System


53032 Kristensen 14/2 2012 22:38
Oversigt

"Community Health System" er Thorleif Jacksons seneste køb i hans Nordnet portefølje. Alene det at Thorleif køber den til denne portefølje, er et tegn på at det fundamentalt er en spændende Aktie, så det har fået mig til at kigge lidt nærmere på den. Med god grund, da jeg efter at have studeret aktien kan se, at Thorleif er kommet lidt let omkring risiciene i aktien.

Aktien er amerikansk og selskabet ejer og driver 133 akut-hospitaler i 29 stater og har 64.000 medarbejdere. CYH er den næststørste hospitalskæde i USA. I over 60% af det marked man opererer i, er CYH den eneste udbyder, hvilket betyder meget lille konkurrence, alligevel har man i disse områder kun 50% markedsandel. Typisk er årsagen hertil at disse "landhospitaler" ikke er de mest avancerede, og har man brug for mere specialiseret behandling, skal man altså ind til de større og mere avancerede hospitaler i byerne. Ledelsen er meget opmærksom øge markedsandelen for disse hospitaler i landdistrikterne, for ikke at give plads til en konkurrent. Man kan sige at områderne er for store til at undvære et hospital, men for små til at rumme 2 hospitaler. Det er derfor en vigtig overvejelse hele tiden at tilbyde de nødvendige ydelser, for at opretholde/øge markedsandelen, men samtidig også at være en rentabel og effektiv forretning.

Når vi snakker P/E-2011 på 5,8, P/E-2012 på 5,4 og P/E-2013 på 5,0 så bliver man automatisk lidt mistænksom, når den gennemsnitlige annualiserede omsætningsvækst siden år 2000 samtidig har været 25%. Det skal tilmed siges at peers handles væsentligt højere på P/E - se evt. Thorleif Jacksons indlæg på Nordnet. Aktien handles aktuelt omkring $19,50, mens NAV er ca. $26, dvs. K/I på 0,75. P/S ligger helt nede på 0,13 for de som interesserer sig for dette. Egenkapitalen forrentes med 13,44%. Selskabet udbetaler aktuelt ikke udbytte, da man har en del gæld med kort udløb/refinansiering.

Men hvad er årsagen så til at CYH handles på dette lave niveau? Der er angivelig to årsager:
1. Fejlslagent opkøb, som har givet lidt ridser i lakken.
2. Høj gæld, ikke alarmerende, men med kort udløb/refinansiering

For at starte med det første. CYH bød i december 2010 $6 for konkurrenten Tenet Healthcare Corporation (THC). Men THC fandt buddet alt for lavt og afslog. CYH forhøjede efterfølgende buddet af 2 omgange, sidst til $7,25, men THC fandt fortsat buddet for lavt. Herefter opstillede CYH 10 kandidater til bestyrelsen, hvilket forståeligt nok ikke faldt i god jord, når man netop havde afslået buddene. Dette fik efterfølgende THC til at sagsøge CYH. Herefter trak CYH buddet tilbage, ligesom de droppede kandidaterne til bestyrelsen, som betød at THC aktien faldt tilbage til sit gamle leje. Med THC mente videre, at CYH fiflede med forskellige behandlinger og gennemførte ambulante operationer, hvorved man kunne spare en masse, frem for indlæggelse. På denne måde kunne CYH opnå en mere rentabel forretning, idet overnatninger på et hospital er væsentligt dyrere. En kombination af disse ting fik angiveligt CYH til efterfølgende at falde fra omkring $40 til $16.
Så vidt jeg har kunnet læse mig frem til, forventes det at retssagen vil blive afvist, men dette er endnu ikke afgjort. Skulle THC mod forventning vinde sagen, mener man ikke det kan få livstruende konsekvenser for CYH.

Det andet bud vedrører som sagt CYH's høje gæld med kort udløb/refinansiering. Ved Q3-2011 havde CYH en langfristet gæld på ca. $9 mia. $ 4,4 milliarder udløber i 2014, $ 2,8 milliarder i 2015 og resten senere. Den gennemsnitlige rente er aktuelt omkring 7,5%. Ifølge et indlæg på "Seekingalpha", har selskabet med nuværende indtjening råd til at betale en gennemsnitlig rente på 11%. Grundet selskabets meget stabile og stigende indtjening, i en konjunktur uafhængig branche, anses det dog ikke som et væsentligt problem for selskabet at refinansiere sin gæld, med mindre vi løber ind i en ny finanskrise/den forværres. Senest, november 2011, har man afsluttet salg af $1 mia. senior notes til en rente på 8% med udløb i 2019. Provenuet er brugt til delindfrielse af gæld med udløb i 2015, med en tilsvarende rente på 8%.

Jeg finder aktien attraktivt, idet de jf. vedhæftede billede, har haft en stabilt stigende indtjening, mens den samtidig handles til attraktive nøgletal, især på indtjeningen. Gælden er høj, men med baggrund i selskabets resultater, tror jeg det kan lade sig gøre at refinansiere til tilsvarende renter. Kan man refinansiere til lavere renter, slår det pænt igennem på bundlinjen, hvilket selvfølgelig også udgør en risiko i den modsatte retning. Selskabet ekspanderer fortsat ret kraftigt, gennem opkøb af yderligere hospitaler. I og med der er tale om USA' næststørste hospitalskæde, tror jeg der er et pænt potentiale i aktien.

Jeg ejer ikke aktier i CYH, men overvejer at købe til den lange portefølje.

Kilder:
https://www.nordnet.dk/mux/web/analys/experterna/expert/kommentar.html?expert=JACKSON&id=4491
http://www.businessinsider.com/cyh-and-thc-cant-we-all-just-get-along-2011-4
http://www.bloomberg.com/news/2011-05-13/tenet-healthcare-seeks-damages-for-fending-off-community-health-buyout-bid.html
http://www.chs.net/investor/index.html
http://www.chs.net/investor/index.html
http://seekingalpha.com/article/315495-community-health-systems-looks-attractive-as-market-overreacts-to-news



Mvh. Kristensen



14/2 2012 22:40 Kristensen 053033



Glemte at vedhæfte indtjeningshistorik/estimater :)

Amerikansk, FA, Vækst, CYH, THC




14/2 2012 23:18 Nippon1976 053034



super flot gennemarbejdet indlæg



14/2 2012 23:24 053035



Super indlæg K-man!



14/2 2012 23:38 TeamGarlic 253037



Som altid en rigtig god gennemgang af dig, Mr. Kristensen ! Ros for det. Thorleif er altid et godt sted at starte, hvis man vil have ideer til potentielle investeringsemner.

Jeg fandt lidt mere guf hér: http://seekingalpha.com/article/365671-community-health-systems-is-one-cheap-stock
Artiklen er kun 47 minutter gammel...
Pt. ses angiveligt en bullish trend i optioner, hvor der skrives en del Call-optioner per marts måned. Med det forestående regnskab, så kan det måske udlægges som værende mindre risikofyldt.
En hurtig omkring FinViz viser, at der er 7,7% short i aktien: http://finviz.com/quote.ashx?t=cyh

Aktien flirter i området lige under MA200 og med MACD histogram, som er aftagende i meget positivt terræn. Aktien har forsøgt sig med en dobbelt top og da aktien ikke har formået at sætte nye toppe i denne omgang, så afventer jeg en test af området 19-19,5.



14/2 2012 23:44 Occam 253039



Hvad med trusler fra strukturelle ændringer? De tilsvarende hospitaler i Danmark bliver nedlagt for tiden. Dels pga. af affolkning af landområder. Dels for at opnå bedre specialisering på større hospitaler. Er udviklingen i USA helt anderledes på dette punkt? Eller risikerer CYH, at deres marked er halveret om 10 år?

Og hvad med reformer af sundhedssystemet? Hvis bedre kollektive ordninger skal reducere de samlede omkostninger, kan det betyde mindre indtjening hos leverandørerne.



16/2 2012 09:24 Kristensen 253090



Hej Occam!

Jeg må indrømme at jeg ikke har den store indsigt i de strukturelle ændringer i USA. Men man kunne godt forestille sig at, mere og mere blivr centraliseret på større hospitaler i byerne. Men nu er USA jo et stort land, så det er formentlig ikke nok kun at have hospitaler i alle de større byer. Derfor skriver jeg netop, at områderne er for store til at undvære et hospital, men for små til at rumme 2 hospitaler. Det er derfor en vigtig overvejelse hele tiden at tilbyde de nødvendige ydelser, for at opretholde/øge markedsandelen, men samtidig også at være en rentabel og effektiv forretning. Dermed er min bedste overbevisning, at der også er et hospital på mange af loaktinerne om 10 år. Jeg synes det ville være underligt at opkøbe hospitaler, hvis CYH kun mener de har potentiale på 1-5 års sigt. Så ville jeg i hvert fald satse andet steds.

Reformer af sundhedssystemet kan både være godt og ondt. Der er klart at hvis Obama's sundhedsreform vil betyde en reducering af de samlede omkostninger vil dette forhold alt andet lige betyde en mindre indtjening. Men så vidt jeg har læst i nogle artikler, giver det også et potentiale for yderligere behandlinger, da nogle som før ikke havde råd, nu kan få behandling.





15/2 2012 00:48 Beeblebrox 353043



Super indlæg :)
Der er kun én ting der bekymrer mig langsigtet og det er hvorfor de ikke kan få finansieret deres gæld billigere. Det forekommer mig i den høje ende for en defensiv sektor at skulle betale 8% på en 7 års gæld.

Ser kreditorerne et risikoelement som vi ikke ser...?

Vh,
Claus



16/2 2012 09:43 Kristensen 053091



Hej Beeblebrox!

Den samme ting har undret mig, uden at jeg har kunnet finde et konkret svar. Som det fremgår af indtjeningshistorikken/estimat, er indtjeningen steget YoY næsten alle år, så det er ikke driften som skæmmer. Dermed er den eneste grund jeg har kunnet komme frem til simpelthen deres høje gæld/gearing, samt tiderne.

Ser kreditorerne et risikoelement som vi ikke ser - måske, men jeg har ikke kunnet finde nogle artikler omkring det. Og de artikler jeg har læst omkring gælden, kommenterer man ikke på den høje rente.

Fitch har ratet den senior note, som blev udstedt i november 2011 på $1 mia.
"Community's Issuer default Rating (IDR) is currently 'B'. The Rating Outlook is Positive."
Resten af artiklen kan læses her: http://www.businesswire.com/news/home/20111114006083/en/Fitch-Rates-Community-Health-Systems-Proposed-1B






16/2 2012 10:15 TeamGarlic 053092



Hvad forventer vi os af denne investering ?
Hvis alternativet er at få 8% i afkast på obligationen, så er det jo ikke dårligt. Omregner vi den lave P/E til en forrentning på 15-20% - og det er jo flot. Men det kan tage noget tid at få udløst denne forrentning - der må jo være en årsag til den lave prisfastsættelse.



22/2 2012 18:41 Kristensen 053397



CYH stiger i dag ca. 12% efter at være kommet med et fint regnkab, samt meget positive forventninger til 2012.

http://www.reuters.com/finance/stocks/CYH/key-developments/article/2485106



23/2 2012 00:26 Nippon1976 053417



T.Jackson har også lagt analyse af regnskab ind på nordnet



TRÅDOVERSIGT