Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Triple-E skibe fremhæves på ny miljøliste


58586 fcras 22/6 2012 15:50
Oversigt

Fredag 22. juni 2012 kl: 10:51

Mærsk nye generation af meget store containerskib, Triple-E klassen, er optaget på en liste over de 100 mest bæredygtige løsninger i verden, som onsdag blev offentliggjort på det internationale miljøtopmøde i Rio.

"Vi er begejstrede over, at Maersk Lines nye containerskibe er optaget på Sustainia100 listen. Vores ambition, at realisere økonomiske vækst på et bæredygtigt grundlag, er en stærk drivkraft for innovativt skibsdesign", siger John Kornerup Bang, Lead Advisor on Climate & Environment i A.P. Møller - Mærsk.

Listen blev præsenteret af den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland, der også har været generalsekretær for WHO. De 100 projekter på listen skal nu konkurrere om Sustainia Award, som uddeles i efteråret i København.

Vinderen udvælges af en komité bestående af Norges tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, EU's klimakommissær Connie Hedegaard og formand for FNs klimapanel, dr. Rajendra Pachauri samt Arnold Schwarzenegger, der er formand for komitéen:

Sustainia* er grundlagt af huset Mandag Morgen, Realdania, Dong Energy, DNV og Novo Nordisk og beskriver sig selv som et koncept til at kommunikere en bæredygtig fremtid baseret på konkret og håndgribelig knowhow og teknologi - en global platform for samarbejde for at bygge en model og vision for en bæredygtig fremtid.

Som såkaldte videnpartnere opgives virksomheder som Microsoft, Philips Lighting, General Electric, Vestas, Velux, Tetra Pak, Knoll, Rambøll, IKEA, SAS, Cisco og Gehl Architects.

Kilde: Ingeniøren
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14874

http://www.maersk.com/

*
http://www.sustainia.me/

Video: Maersk Line Triple-E: The largest, most efficient ship in the world



TRÅDOVERSIGT