Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsalternativer - hjælp


63231 miemie 28/12 2012 23:00
0
Oversigt

Hej alle

Jeg har ladet mig inspirere af et indlæg for nylig af Xero, og håber i vil afsætte lidt tid til at hjælpe mig.

Jeg har en smule penge til at stå i banken, hvoraf 30.000 af dem er "risikovillige". Derfor kunne jeg godt tænke mig et afkast af disse, så de ikke blot står og bliver spist op af inflation. Nu skriver jeg risikovillige i gåseøjne, og det gør jeg, fordi jeg har en lavrisikoprofil. Jeg vil ikke vågne op om to år og ha' mistet 10.000.

Det, jeg godt vil høre jeres mening om, er, hvorvidt det kan betale sig for mig at investere, og i så fald, i hvad? Det jeg selv har kigget lidt på er nogle C20-aktier og så har jeg hørt om investeringsforeningsbeviser. Derudover har jeg overvejet blot at binde pengene i banken.

Min tidshorisont for investeringen er relativ kort - jeg er pt. studerende, og kunne godt forestille mig, at jeg om 3 - 5 år skal bruge pengene.

Håber der er en eller flere venlige sjæle der vil guide mig en smule.

Med venlig hilsen

Miemie



29/12 2012 13:12 XJK 063235



Et alternativ til investering i aktier, Obligationer, foreninger eller forrentning på højrentekonti kunne være køb af vindmølleandele. Mulighederne for køb afhænger af, hvor i landet du bor, f.eks. er der muligheder for køb i Kbh: http://www.amager.net/kobenhavn/80/3938

Skattemæssigt er der et bundfradrag på 7000 kr af det årlige afkast, hvilket betyder 0 skat af en investering på op til 70.000 ved et afkast på 10%.

Der er en vis risiko for tab ved afhændelse af andele efter f.eks. 3-5 år, da handel med andele foregår på et begrænset marked.



3/1 2013 12:44 kingmob 063252



Ok, her er nogle råd. Jeg synes du skal læse dig lidt ind i investering før du gør noget. Lad være med at investere i investeringsforeninger - invester hellere i ETF (Exchange Traded Funds) - de er billigere og performer lige så godt som 99% af alle investeringsforeninger. F.eks. VOO - Vanguard S&P 500 som koster 0.05% i omkostninger.
Læs et par bøger om investeringer. En god en til at starte med som giver dig en metode og forklarer rigtig meget om investeringer er en favorit af min, Phil Town's Rule #1. Den er letforståelig uden at prøve at fordumme dig.

I din situation P.t. ville jeg vælge et par ETF'er. Hvis du vil investere i Obligationer ville jeg osse vælge en ETF der følger Obligationer f.eks. nogle af Vanguards.

my 2 cents.



TRÅDOVERSIGT