Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Det europæiske babelstårn


68380 Spekulant.dk 6/4 2014 20:48
3
Oversigt

Seneste opdatering omkring et stigende europæisk problem:
http://epn.dk/okonomi2/global/ECE6619072/ecb-redningsplan-kan-koste-7500000000000-kr-om-aret/

Denne potentielle regning kunne muligvis være sparet, hvis Europa havde været euroen foruden. Individuelle valutaer ville have sikret mere dynamik, større fleksibilitet og større handlefrihed i de enkelte lande. Euroen er med til at trække en krise i langdrag, den skaber større arbejdsløshed end nødvendigt, særligt i svage sydeuropæiske økonomier - dertil er der et grotesk erkendelsesproblem i et system som er godt og grundigt på vej til at sande sig sig selv ihjel, ikke kun pga. en naiv fælles valuta-drøm, men også igennem en række andre forordninger som lider under "for-mange-kokke-fordærver-maden-syndromet". Blåøjet prestigepolitik og for mange enkeltindviders (og landes) melen egen kage ved det store tag selv bord, vil få efterfølgende generationer til at ryste på hovedet. Det man har præsteret er ét stort makværk som har skadet mere end det har gavnet, vor tids babelstårn.

De mest ivrige tilhængere af systemet har haft travlt med at revse banker o.a. i jagten på syndebukke; måske burde man kigge lidt indad i stedet. En række lande er blevet påduttet en kunstig prestige-valuta, der faktisk ikke var folkelig opbakning til. Ulemperne og de skadelige bivirkninger skinner i stigende grad igennem. Skal Europa igennem en ligeså lang ørkenvandring som Japan har været igennem pga. politisk uduelighed og manglende erkendelse af årsager til problemer?

--
Brugernes egne analyser | http://www.spekulant.dk/analyser
Guide til investeringsbøger | http://www.aktieplus.dk/boger.php
TA/FA-analytikerens schweitzerkniv | http://www.spekulant.dk/vikingen



6/4 2014 22:10 Spekulant.dk 068382






TRÅDOVERSIGT