Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Køb en af USA´s mest shortede aktier GoPro (ticker GPRO)


71228 Michael_Krasnik 28/1 2015 20:26
4
Oversigt

Først lidt fundamentale oplysninger pr. 28/1-2015:
MKT CAP USD: USD 6,5 Milliarder
P/E: 194
Næste regnskab: Torsdag den 5/2-2015 efter lukketid.

Vi kender sikkert alle GoPro. Både som brand og som aktie.

Aktien har været oppe at snuse til kurs 100, efter den blev børsnoteret sidste år.
Hvad laver GoPro egentligt?

Vi ved de producerer verdens bedste action kameraer, men viste I at dette om få år, ikke længere er deres hoved fokus?

GoPro ønsker at blive en Medievirksomhed.!

Først skal vi lige fokusere på deres nuværende indtægtskilde "aktion kameraer".
Siden sidste år, har GoPro solgt flere og flere kameraer ved hvert regnskab og senest i julehandelen blev der meldt udsolgt de fleste steder i USA. Dronemarkedet er eksplosivt i USA, og kun med de bedste kameraer får du et roligt og stabilt billede. Selv med deres ny billigserie, får du valuta for pengene i et prisleje som kan konkurrere med andre billigere produkter. Brugerne kan så uploade deres videoer online på GoPro´s video kanal. GoPro har endda indgået en aftale med LG TV producent, så de nu ligger direkte på en app på tv´et. Jeg forventer et fantastisk salg i Q4 som overgår forventningerne.

Hvad er en "Medievirksomhed?"

I GoPros tilfælde kan brugerne uploade deres videoer på GoPro´s video kanal, og samtidig giver brugeren GoPro rettigheder til at sælge denne video i reklameøjemed eller til andet. Vi kender det fra billedverden som Dreamsteam, hvor brugerne uploader deres billeder og håber på at virksomheder ønsker at købe disse. Nu drejer det sig blot om opload og salg af højkvalitets videoer, oploadet af brugerne selv. Ejermanden til disse videoer, får mig bekendt 10 % af salgsprisen.
Denne form for business er, i sagens natur, et område med høje indtjeningsmuligheder.
Dette er en "Medievirksomhed" set med GoPros briller.!

Nu kommer vi så til det kritiske, for den vågne læser vil nok tænke "hvorfor er kursen så halveret siden kurs 100?"

Dette skyldtes flere årsager. Dels kan man selvfølgelig forsvare at aktien er blevet for dyr med en P/E på næsten 400, men dette skyldtes blot de høje forventninger som markedet har til GoPro. Hvad mere vigtigt er, at GoPro meldte ud den 6 oktober (så vidt jeg husker) at første Lock-Up periode slutter den 23/12. (Lock-up vil sige de IPO aktier som blev solgt inden børsnoteringen er låst i en periode.)

Det betyder at der kommer nye aktier i handel og dette vil normalt sænke kursen hvis mange blev solgt fra i dette høje leje. I dette tilfælde ville 15 mill. Nye aktier kommer i handel. Derfor satte markedet et solidt short angreb ind på GPRO og bankede den ned i kurs 55, som var kursen dagen før den 23/12. Her anbefalede jeg første gang at købe aktien, som steg 25 % hvorefter jeg anbefalede at sælge den igen, da næste lock-up periode ville slutte den 17/2-2015. Denne nye Lock-up er langt værre end den første, da 76 mill. Nye aktier får mulighed for at blive solgt efter den 17/2.
Derfor er der nu en kamp mellem Shorts som er sikre på kursen vil falde efter den 17/2, og så alle andre (som undertegnet) der er sikre på at GoPro slår alle estimater den 5/2 hvor de fremlægger regnskab.

Derfor er strategien at man så stille og roligt begynder at supplere op i GPRO og beholder regnskabet over hvis man har nerver til dette, eller sælger inden regnskab og køber dagen efter.
Derefter vil Shorterne begynde at tænke på lock-up perioden den 17/2, og vi skal derfor enten sælge efter regnskabet, eller overvåge den nøje hver dag frem til den 17/2, hvor jeg anbefaler at man tager sin profit, og ser de kommende uger an. Hvis regnskabet og forecast er fantastisk, vil køberne angiveligt være i overtal, og ingen Lock-up aktier er interesseret i at komme på markedet for billigt, men man bør nok forvente et fald på 5-10 % dagene efter den 17/2.

For en god ordens skyld vil jeg lige nævne at teknisk er aktien i nedtrend (som skyldtes lock-up perioderne), og den første egentlige støtte nu er på ca. kurs 45 hvor et absolut Stop Loss bør sættes.

Jeg ligger selv langt i aktien fra kurs omkring 51,5



28/1 2015 22:45 Repsac 171231



Først. Jeg har selv et gopro og er meget tilfreds. Men Apple har taget patent på forskellige ting, som tyder på at de arbejder på noget med action camera. Til trods for min tilfredshed med gopro, vil jeg dog hellere have en iphone med de samme muligheder.

Men min mening og mit køb flytter selvfølgelig ikke kursen ret meget.

sent from iPhone



29/1 2015 00:55 Michael_Krasnik 171235



Hej. Først så kommer du ALDRIG nogen sinde til at få en semiproffessionelt funktion ind i en Iphone. Det er ganske enkelt uladesiggørelig. Bare du ryster det mindste på hånden med en smartphone, så er videoen ødelagt. Det kræver langt hurtigere processorer og processorer bruger meget strøm og er store og har brug for køling.

Så hvis du håber på en Iphone med GoPro ydeevne, så kommer du til at vente til evig tid. At Apple tager et patent betyder intet. Kun få af deres flere hundrede årlige patenter bliver realiseret, og kan tage flere år.

Der findes 100´vis af wearable kameraer på markedet og ingen når GoPro til sokkeholderne i ydeevne og kvalitet. Hvad Apple vil lave er noget helt andet. Der er ingen grund til at frygte konkurrenter på den korte bane.

Husk også at de arbejder hen imod en "medievirksomhed" så det bliver mindre vigtigt om det er et GoPro kamera eller et andet i fremtiden.

Se her hvad andre producenter er oppe imod.
http://www.syracuse.com/news/index.ssf/2015/01/technofile_129_gopro_super_in_every_way_expect_price.html



29/1 2015 12:24 Michael_Krasnik 071238



Jeg vil lige rette opmærksomheden på sidste kvartals regnskabs fremlæggelse. GoPro udtalte sig om forventningerne til 4 kvartal, og som bekendt løb mange forretninger tør for GoPro kameraer i julehandlen, så mon ikke regnskaber overgår selv de mest positive forventninger fra Gopro selv?

"Furthermore, Q4 guidance was significantly higher than expectations as revenue growth of 56% at the mid-point of range compared to consensus of 38% and EPS guidance of $0.65-0.69 compared to consensus of $0.53. We are raising our estimates materially, but are maintaining our price target and rating."

http://www.streetinsider.com/.../Piper.../9961649.html



TRÅDOVERSIGT