Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Zealand Pharma, 24 Maj kl 15.00 Læs mere her

Why Investors Care (Part 1)


71953 AndersEgsvang 21/3 2015 19:26
1
Oversigt

I løbet af ugen er der specielt kommet spørgsmål omkring FOMC. Hvad er det der gør det så vigtigt. Vi ved alle sammen godt at nyheder rykker rundt på markedet, men hvad rykker rundt på hvad. Herunder vil jeg fortælle lidt om nogle af de største nyheder. Vi starter med FOMC, EIA Petroleum Status Report (bedre kendt som Crude Oil inventories) og Employment situation.

FOMC:

Til FOMC møder fastslår Fed renterne i den nærmeste fremtid. Dette sker ca. hver sjette uge. FOMC er den største nyhed af dem alle, for os som investorer. Uger i forvejen begynder markedsdeltagere at spekulere omkring hvad de kommende vil renter vil blive og hvad Yellen vil sige i sit pressemøde. Hvis markedets forventninger til enten resultatet af mødet eller Yellens pressekonference er forskelligt, så vil der ske store udfald i markederne.

De renter som Fed fastgør til mødet er et pejlemærker for alle andre renter. Det kan være alt fra bankernes indlåns og udlånsrenter til huslån. Feds afgørelser har også stor effekt på hvor mange penge der bliver lagt i aktiemarkedet. Hvis Fed for eksempel hæver renterne, så vil der ryge flere penge fra aktiemarkedet og over i obligationer, da det er et mere sikkert sted at have sine penge placeret.

Højere renter har også en stor effekt på økonomien. Højere renter har det med at sænke den økonomiske vækst hvor lavere renter sætter gang i økonomien. Ser vi på det fra forbrugerens side, så vil højere renter gøre at der vil blive brugt færre penge på huse og biler. Ser man på det fra virksomhedernes perspektiv, så vil virksomheder med store lån eller gæld også få højere omkostninger på dette ved stigende renter.


EIA Petroleum Status Report:

Råolie produkter bliver prissatte efter udbud og efterspørgsel ligesom alle andre produkter. I perioder med stor økonomisk vækst forventer man at efterspørgslen er høj. Hvis lagertallene er lave, så vil det fører til en forøgelse i oliepriserne. Det kan også føre til prisforøgelser på relaterede produkter såsom opvarmnings olie og benzin. Hvis lagertallene er høje i perioder med stor efterspørgsel, vil priserne måske ikke stige så meget eller overhovedet. I perioder med lave økonomiske aktiviteter vil efterspørgslen på olie måske ikke være så høj. Hvis lagertallene dermed er stigende kan det medføre faldende oliepriser.

Råolie er en vigtig råvare i den globale økonomi. Og siden at olie er så vigtig en råvare, så kan oliepriserne også være med at sætte et pejlemærke for inflationen. I USA er forbruget steget når oliepriserne er steget, og omvendt når de er faldet.

Oliepriser er også så vigtig en del af den globale økonomi at flere landes valuta er stærkt påvirket af svingende oliepriser.


Employment Situation:

Rapporter om beskæftigelsen i USA er noget af det, der virkelig kan rykke markedet. Ligesom FOMC så begynder investorer også at spekulere i beskæftigelses tallene i lang tid før de kommer ud. Er rapporten her anderledes end deres forventninger så kan det tydeligt ses i markedet, da det vil skabe store udsving.

Beskæftigelses rapporten giver det mest omfattende overblik over hvor mange mennesker der leder efter jobs, hvor mange er i beskæftigelse, hvad får de i løn og hvor meget arbejder de. Tallene viser noget om hvordan økonomien på det reelle tidspunkt er og hvordan det vil udvikle sig i fremtiden.

Beskæftigelses tal er også noget af det som Fed holder et ekstra skarpt øje med. Fed medlemmerne holder et stærkt øje med selv de mindste udsving i disse tal. Tallene giver et stort indblik i løn-inflation og dette er vigtigt for Fed at holde øje med. Hvis inflationen er under kontrol så er det nemmere for Fed at føre en mere medgørlig pengepolitik. Hvis inflationen er et problem så har Fed sværere ved at skabe økonomisk drivkraft.

Ved at holde et skarpt øje med disse rapporter kan investorer få en større indsigt i hvordan Fed vil reagere til deres møder. Hvis inflationen truer, så er der sandsynlighed for at Fed vil hæve renterne og dermed gøre at penge vil gå fra aktiemarkedet og ind i obligationsmarkedet. Hvis beskæftigelses væksten er lav eller negativ så er der sandsynlighed for faldende renter og flere penge vil gå fra obligationsmarkedet og ind i aktiemarkedet.


- Anders
http://www.egsvang-trading.dk/blog




TRÅDOVERSIGT